Nieuwe dienstregeling Voorne-Putten & Rozenburg vanaf 7 januari

Op 7 januari verandert de dienstregeling.

Op zondag 7 januari 2024 verandert de dienstregeling in Voorne-Putten & Rozenburg. Het gaat daarbij vooral om andere vertrek- en aankomsttijden, aansluitingen en nieuwe haltes. Bekijk hieronder de belangrijkste wijzigingen.

De belangrijkste aanpassingen

 

Lijn 403 Rockanje - Oostvoorne - Spijkenisse
Lijn 403 rijdt weer 4 keer per uur tussen Brielle en Rockanje in de middagspits (in plaats van 2 keer per uur).

Lijn 102 Hellevoets - Spijkenisse
Lijn 102 verandert in lijnnummer 204, er zijn verder geen wijzigingen op deze lijn. 

Lijn 91 Winkelcentrum - Kickersbloem
Lijn 91 biedt voortaan op elke dag van de week tussen 9:00 en 22:00 een verbinding met Oudenhoorn.  Alleen op zondag is dat vanaf 10:00.
Naast extra momenten dat lijn 91 rijdt zijn er ook nieuwe haltes voor deze lijn. In Oudenhoorn wordt een nieuwe halte Julianastraat in gebruik genomen en er worden ook twee nieuwe haltes op de Kickersbloem 3 in gebruik genomen voor deze lijn. 

Lijn 192 Buurtbus
De route van de buurtbus in Brielle is beperkt gewijzigd. Met de nieuwe routes worden alle relevante haltes nog steeds aangedaan maar wordt de reistijd verbeterd. Kijk voor meer informatie voor de route op de lijnennetkaart.

Lijn 281 Spitslijn Metro Centrum - De Elementen
Dit is een nieuwe spitslijn die samen met de Spijkhopper gaat rijden. De lijn gaat in De Elementen 2x per uur rijden tussen 7:00 en 9:00u en tussen 14:30 en 18:30u.

Lijn 285 Spitslijn Metro Centrum - Hekelingen
Dit is een nieuwe spitslijn die naast de Spijkhopper gaat rijden. Lijn 285 rijdt via De Hoek, Vogelenzang en Vriesland. Lijn 285 gaat 2x per uur rijden tussen 7:00 en 9:00u en tussen 14:30 en 18:30u. De route gaat via halte Centrum, door De Hoek, via de busbaan naar de wijk Vogelenzang. Na de wijk Vogelenzang stopt deze buslijn bij halte Westakker en rijdt vanaf daar de busroute door Vriesland. Halte Hekelingen Dorpstraat is het eindpunt. De bus rijdt altijd in 2 richtingen.

Lijn 204 Hellevoetsluis - Spijkenisse
Is het nieuwe lijnnummer voor de lijn 102. 
 
Spijkhopper
De Spijkhopper wordt aangevuld met de nieuwe spitslijnen 285 en 281 klik hier voor meer informatie over deze spitslijnen. De Spijkhopper blijft verder rijden zoals deze nu ook rijdt en daar zijn verder geen veranderingen in. 

Maasvlaktehopper
De boekingstijden van de Maasvlaktehopper zijn verruimd. Zo kunnen reizigers ook laat in de avond nog gebruik maken van de hopper. De nieuwe bedieningstijden worden als volgt:
- Van 5:00 tot 9:30 uur (start halfuur eerder) 
- Van 13:00 tot 19:00 uur (start uur eerder en rijdt een uur langer door)
- Van 21:30 tot 00:30 uur (nieuw!)

Aanpassen rijtijden en station Spijkenisse Centrum
Om rijtijden te verbeteren kunnen een paar vertrektijden net even anders zijn dan in de huidige dienstregeling. Dienstregeling 23/24 (ebs-ov.nl) voor eventuele wijzigingen.

Op station Spijkenisse Centrum (Metrostation) is het door werkzaamheden niet mogelijk te stoppen bij de gebruikelijke perrons. De bussen vertrekken daarom tijdelijk vanaf een nieuwe locatie op het station. Meer weten over de wijzingen klik hier.

Plan voor vertrek je reis online via de reisplanner om zo op de hoogte te blijven van de meest actuele informatie.