R-net

R-net op Voorne-Putten

Snel, betrouwbaar, frequent en comfortabel

Op 9 december 2018 maakte de regio Voorne-Putten en Rozenburg kennis met R-net! Samen met de Metropoolregio Den Haag Rotterdam introduceerde EBS twee nieuwe R-net buslijnen tussen Hellevoetsluis, Brielle en Spijkenisse.

R-net lijn 403: Spijkenisse – Brielle en v.v.

Een deel van de ritten van lijn 403 rijdt door van/naar Oostvoorne en Rockanje.

Ook rijdt een deel van de ritten van lijn 403 door van/naar het Maasvlakte Transferium.

R-net lijn 404: Spijkenisse – Hellevoetsluis en v.v.

Een deel van de ritten van lijn 404 rijdt door van/naar Rockanje.

R-net staat voor betrouwbaar, frequent en comfortabel openbaar vervoer in de Randstad. De bussen, trams, metro’s en treinen van R-net zijn herkenbaar aan de rood-grijze kleuren en het R-net logo. Overstappen gaat makkelijk en snel op de knooppunten waar R-net samenkomt met andere vormen van openbaar vervoer.

We zorgen er voor dat de nieuwe R-net buslijnen op station Spijkenisse zo goed mogelijk aansluiten op de metro naar Rotterdam. 70% van de reizigers in de regio Voorne-Putten en Rozenburg profiteert zo van R-net als verlengstuk van de metro.

Samenwerkende partijen

R-net is een initiatief van de samenwerkende provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Flevoland, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en de Vervoerregio Amsterdam. De vervoerders Allgobus, Arriva, Connexxion, EBS, GVB, HTM, NS en RET voeren R-net uit. Voor het aanpassen van infrastructuur en haltes wordt samengewerkt met de gemeenten.

R-net in de regio

In de komende jaren zult u R-net steeds vaker tegenkomen in de Randstad. Het doel is om in 2028 door de hele Randstad hetzelfde, herkenbare hoogwaardige openbaar vervoer te laten rijden. In Zuid-Holland rijden op dit moment al R-net buslijnen van Rotterdam naar Goeree-Overflakkee en rond Gouda, Leiden en Alphen aan den Rijn. Er rijden R-net trams rond Den Haag en R-net treinen tussen Gouda en Alphen aan den Rijn. Ook de metro van Rotterdam is onderdeel van R-net.

Tegelijk met de introductie van R-net in de regio Voorne-Putten en Rozenburg, uitgevoerd door EBS, rijden sinds 9 december ook R-net bussen en treinen rijden in de regio Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem. Deze worden uitgevoerd door Qbuzz.

Meer informatie over de R-net formule? Kijk op www.rnet.nl

Reizen met de zekerheid van R-net door EBS