Toegankelijkheid

Rolstoeltoegankelijkheid bussen

Alle bussen van EBS zijn rolstoeltoegankelijk. De R-net bussen naar Spijkenisse en ook de streeklijnen en de buurtbus hebben een lage vloer en een door de chauffeur te bedienen elektrisch bedienbare oprijplaat.

In alle bussen is een speciale plaats voor de reiziger met een rolstoel. Deze plaats is voorzien van speciale veiligheidsgordels en signaalknop.

Overige toegankelijkheid bussen
Mensen die slecht ter been zijn, kunnen door de lage vloer grotendeels ongeveer gelijkvloers instappen, omdat veel halteperrons door de wegbeheerder verhoogd zijn.

Indien er toch nog een te groot hoogteverschil is tussen busvloer en het perron, kan de chauffeur de bus laten ‘knielen’. De bus zakt dan scheef naar één kant om het hoogteverschil te overbruggen en de reiziger comfortabel in- of uit te laten stappen. Ook voor reizigers met een rollator of kinderwagen kan dit een handig hulpmiddel zijn.

Toegankelijkheid haltes
Er zijn steeds meer halteperrons rolstoeltoegankelijk gemaakt door de wegbeheerders. Wegbeheerders zijn de gemeenten, Provincie Zuid-Holland en Rijkswaterstaat. De verwachting is dat het aantal toegankelijke haltes komende periode verder toeneemt.

Voorwaarden vervoer rolstoel
Voor het vervoer van een rolstoel in onze bussen gelden de europese richtlijnen.
De rolstoel is niet groter dan 120 cm lang, 70 cm breed en 109 cm hoog.
Het gezamenlijk gewicht van de rolstoel en passagier is niet meer dan 250 kilo.

Scootmobiels zijn in de bus niet toegestaan.