Maasvlaktehopper

De Maasvlaktehopper rijdt tussen Brielle Busstation Rugge en haltes op de Maasvlakte en op Europoort. Je reserveert ‘m heel makkelijk en snel online of telefonisch.

Reserveer de Maasvlaktehopper online>>

Of bel 088 655 77 24 om je rit te reserveren.

Reserveer je rit minimaal 30 minuten vooraf!

Wanneer rijdt de Maasvlaktehopper?

De Maasvlaktehopper rijdt op flexibele tijden, maar tenminste elk half uur. Op de reserveringssite kun je zien waar en wanneer de Hopper rijdt en meteen je rit reserveren. Of kijk in de reisplanner voor alle reisopties. De Maasvlaktehopper stopt alleen bij de haltes waarvoor passagiers hebben gereserveerd om in- of uit te stappen. Je bent dus extra snel op je bestemming.

Waar rijdt de Maasvlaktehopper?

De Maasvlaktehopper rijdt tussen busstation Rugge in Brielle en verschillende haltes op de Maasvlakte en op Europoort.  
Vanaf 3 januari 2022 kun je niet alleen vanaf Brielle, maar ook vanaf Vlaardingen Oost met de Hopper naar de Maasvlakte. Naast de huidige haltes/ komen er dan ook nieuwe haltes bij: halte Antarcticaweg, halte Pistoolhaven en halte Zwarte Zeeweg. 

Wat kost de Maasvlaktehopper? 

Je kunt in de Maasvlaktehopper reizen met een OV-chipkaart, of een ritkaartje kopen bij de chauffeur. Ook de 'gewone' OV-abonnementen en de OV-studentenkaart zijn geldig in de Maasvlaktehopper.

Sinds 3 januari 2022 geldt er een 'flatfare' tarief voor de Maasvlaktehopper. Dat betekent dat je per rit een vast bedrag betaalt. Hoeveel je betaalt, hangt af van of je wel of geen overstap maakt (vanuit de metro bijvoorbeeld) en of je in aanmerking komt voor het reductietarief (kinderen/65+).

 • Reizen op saldo met je OV-chipkaart: nooit meer dan € 2,50 per rit (tarief 2022)
  • Maak je alleen een rit met de Maasvlaktehopper, en heb je geen recht op korting, dan betaal je € 2,50. Dit is ongeacht de afstand die je reist.
  • Bij iedere overstap binnen 35 minuten vanaf een bus of metro betaal je niet opnieuw het basistarief. Je betaalt dan € 1,49 voor je rit met de Maasvlaktehopper.
  • Ben je 4 t/m 11 jaar oud of 65 plus, dan krijg je korting. Je betaalt dan € 1,65 (zonder overstap) of € 0,64 (bij een overstap).
 •  Ritkaartje bij de chauffeur: te betalen met je bankpas
  o   Heb je geen OV-chipkaart, dan betaal je € 2,50 voor een rit met de Maasvlaktehopper.
  o   Met dit kaartje kun je niet overstappen op een andere bus van EBS. 

Hoe kan ik een rit reserveren met de Maasvlaktehopper?

Je kunt online een rit reserveren op de reserveringssite, of telefonisch reserveren. Je kunt dan ook meteen een terugrit boeken.
Reserveer minimaal een half uur van tevoren.

Spelregels Maasvlaktehopper

 • De OV-chipkaart is geldig in de bus. 

 • Reserveer bijtijds je rit: minimaal 30 minuten voor vertrek. 

 • Het reserveren van meerdere ritten is mogelijk.

 • Je wordt op door jou geplande vertrektijd opgehaald bij de halte. Het busje arriveert maximaal 10 minuten na de geplande vertrektijd. 

 • Je arriveert op de geplande aankomsttijd op je bestemming. Zo kun je altijd een eventuele overstap op een andere bus halen.