Maasvlakte Transferium

De Maasvlakte en het Distripark zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Tussen het Transferium, Brielle en Spijkenisse rijden verschillende buslijnen en pendeldiensten.

Buslijnen van en naar de Maasvlakte en het Distripark

  • Buslijn 203 rijdt 7 dagen per week tussen Brielle (busstation Rugge) en het haventransferium. Lijn 203 rijdt meerdere keren in de ochtend, middag en avond. Deze ritten sluiten aan op de werktijden van ploegendiensten op de Maasvlakte.
  • R-net lijn 403 rijdt iedere 5 tot 10 minuten tussen Spijkenisse (Metro Centrum) en Brielle (busstation Rugge). In Spijkenisse sluit lijn 403 aan op de metro uit Rotterdam. In de ochtend- en middagspits rijden meerdere ritten van lijn 403 door naar het haventransferium. Op andere momenten wordt in Brielle een overstap geboden op lijn 203.
  • Pendelbus lijn 204 rijdt tussen Transferium Maasvlakte en Distripark. Op het Distripark worden haltes bij meerdere bedrijven aangedaan. Lijn 204 rijdt met kleine busjes. De vertrek- en aankomsttijden op het Transferium sluiten aan op de buslijnen 203 en 403 en op de Fast Ferry.
  • De buslijnen 203, 204 en 403 maken onderdeel uit van het openbaar vervoernetwerk van EBS in de regio Voorne-Putten en Rozenburg. De OV-chipkaart, abonnementen en andere tarieven zijn geldig op deze lijnen. De lijnen staan in de reisplanners van bijvoorbeeld 9292.

Bekijk de dienstregeling van lijn 203, 204 en 403.

Transferium

In het westelijk havengebied werken ongeveer 7000 mensen bij zo’n 50 bedrijven. Door de aanleg van een nieuw distributiecentrum en de uitbreiding van bestaande bedrijvigheid, komen daar de komende drie jaar nog minimaal 1500 werknemers bij. Dankzij het Maasvlakte Transferium wordt de Maasvlakte en het Distripark steeds beter bereikbaar. Bij deze OV-hub komen diverse vervoersstromen zoals bus, ferry en (deel)fiets bij elkaar. Het Transferium past in de bereikbaarheids- én duurzaamheidsambities van het Havenbedrijf en zorgt er voor dat de A15 ontlast wordt. Op het Transferium zijn haltes en voorzieningen voor zowel openbaar vervoer als bedrijfsvervoer. Het is een overstaplocatie voor gezamenlijk bedrijfsvervoer dat deel uitmaakt van het regionale openbaar vervoerssysteem de Hoekse Lijn en de Fast Ferry.

De busdiensten naar de Maasvlakte zijn ontwikkeld door EBS, samen met het Havenbedrijf en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH).

 

Kaartje met OV-verbindingen naar de Maasvlakte