Maasvlakte Transferium

De Maasvlakte en het Distripark zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Tussen het Transferium, Brielle en Spijkenisse rijden verschillende buslijnen en pendeldiensten.

Buslijnen van en naar de Maasvlakte en het Distripark

  • Lijn 203: Deze buslijn rijdt naar Distripark en de Douane. 
    •  In de ochtend- en middagspits: Lijn 203 rijdt van het Haventransferium naar Distripark en de Douane en weer terug. Op het Haventransferium kun je direct overstappen op lijn 403 richting Brielle en Spijkenisse
    • In de avond en in het weekend rijdt lijn 203 vanaf Brielle Busstation Rugge naar Distripark en de Douane en terug. Op Brielle busstation kun je overstappen op lijn 403 naar Spijkenisse, lijn 105 naar Rozenburg en lijn 105 naar Hellevoetsluis. 
  • R-net lijn 403 rijdt iedere 5 tot 10 minuten tussen Spijkenisse (Metro Centrum) en Brielle (busstation Rugge).
    In Spijkenisse sluit lijn 403 aan op de metro uit Rotterdam. In de ochtend- en middagspits rijden meerdere ritten van lijn 403 door naar het haventransferium. Daar kun je overstappen op lijn 203. Op andere momenten kun je in Brielle overstappen op lijn 203.
  • Op buslijn 203 en 403 zijn de OV-chipkaart, abonnementen en andere tarieven gewoon geldig. 

Bekijk de dienstregeling van lijn 203 en 403 (vanaf 15/12/19).

Transferium

In het westelijk havengebied werken ongeveer 7000 mensen bij zo’n 50 bedrijven. Door de aanleg van een nieuw distributiecentrum en de uitbreiding van bestaande bedrijvigheid, komen daar de komende drie jaar nog minimaal 1500 werknemers bij. Dankzij het Maasvlakte Transferium wordt de Maasvlakte en het Distripark steeds beter bereikbaar. Bij deze OV-hub komen diverse vervoersstromen zoals bus, ferry en (deel)fiets bij elkaar. Het Transferium past in de bereikbaarheids- én duurzaamheidsambities van het Havenbedrijf en zorgt er voor dat de A15 ontlast wordt. Op het Transferium zijn haltes en voorzieningen voor zowel openbaar vervoer als bedrijfsvervoer. Het is een overstaplocatie voor gezamenlijk bedrijfsvervoer dat deel uitmaakt van het regionale openbaar vervoerssysteem de Hoekse Lijn en de Fast Ferry.

De busdiensten naar de Maasvlakte zijn ontwikkeld door EBS, samen met het Havenbedrijf en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH).

 

Kaartje met OV-verbindingen naar de Maasvlakte