Algemeen

Veelgestelde vragen

Algemeen

Waar rijdt EBS in de regio?

In de gemeenten Nissewaard, Brielle, Hellevoetsluis, Westvoorne en de kern Rozenburg.

Wat is EBS?

Een ambitieus, snelgroeiend Nederlands openbaar vervoerbedrijf waar de reiziger en kwaliteit voorop staan.

Waterland
Sinds december 2011 verzorgt EBS het openbaar vervoer in de regio Waterland, direct ten noorden van Amsterdam, inclusief de verbindingen van en naar groot Amsterdam. De concessie duurt tot eind 2021 en wij werken nauw samen met onze concessieverlener: Vervoerregio Amsterdam   

Voorne-Putten en Rozenburg
Sinds 9 december 2018 verzorgt EBS het openbaar vervoer in de regio Voorne-Putten en Rozenburg, inclusief de R-net buslijnen tussen Spijkenisse, Brielle en Hellevoetsluis, streeklijnen en de stadsdienst van Spijkenisse. Dat is het resultaat van een openbare aanbesteding. De concessie duurt tot eind 2028. De opdrachtgever is Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH).

Haaglanden
Sinds 25 augustus 2019 verzorgt EBS het openbaar vervoer in de regio Haaglanden, inclusief de R-net buslijnen tussen Zoetermeer, Pijnacker en Delft en tussen Schiedam, Naaldwijk en Den Haag, streeklijnen en de stadsdiensten van Delft en Zoetermeer. De opdrachtgever is Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH).

Wat is MRDH?

Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Dat is het gezamenlijk orgaan van alle gemeenten in de regio.
 Volgens de wet is MRDH opdrachtgever voor het openbaar vervoer met bus, tram en metro in de regio. Hiervoor geeft MRDH concessies uit aan vervoerbedrijven. In deze concessies worden de eisen bepaalt waar het openbaar vervoer aan moet voldoen:

  • RET - bussen, trams, metro's en Fast Ferry in en rond Rotterdam
  • HTM - bussen, trams en Randstadrail in en rond Den Haag
  • EBS - bussen in de regio's Voorne-Putten en Rozenburg en Haaglanden
  • Connexxion - Parkshuttle in Capelle

Hoe neem ik contact op met EBS?

Heeft u vragen of opmerkingen?
 
Kijk op onze website: www.ebs-ov.nl

Like ons op Facebook: ebsvoorneputten

Volg ons op Twitter: ebsvoorneputten

Telefonisch zijn we bereikbaar op 0900-500 6030. U kunt ons bellen op werkdagen en in het weekend van 9.00 - 17.00 uur.

Ik ben iets verloren in de bus. Wat moet ik doen?

EBS werkt hiervoor samen met iLost.  iLost is dé zoekmachine voor gevonden voorwerpen. Op iLost.nl staan alle gevonden voorwerpen van aangesloten organisaties en eerlijke vinders online. Wij helpen samen met deze organisaties en vinders om uw eigendom snel weer voor u terug te vinden. Kijk op www.ebs-ov.nl/gevondenvoorwerpen of uw voorwerp is gevonden.

R-net / EBS ... wat is nou het verschil?

R-net is een merk voor hoogwaardig openbaar vervoer in de Randstad. Alleen lijnen die voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen mogen R-net genoemd worden. Deze lijnen zijn herkenbaar aan de rood-grijze R-net huisstijl op de bussen en op de bushaltes.
 
R-net is een initiatief van de samenwerkende provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Flevoland, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en de Vervoerregio Amsterdam.  De vervoerders Allgo, Arriva, Connexxion, EBS, GVB, HTM, NS, Qbuzz en RET voeren R-net uit. Voor het aanpassen van infrastructuur en haltes wordt samengewerkt met de gemeenten.
 
In de regio Voorne-Putten en Rozenburg wordt R-net dus uitgevoerd door EBS in opdracht van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH).
 
Ook de metro van Rotterdam is onderdeel van R-net.

Wat zijn de kenmerken van R-net (in de regio Voorne-Putten en Rozenburg)?

R-net is betrouwbaar, snel, frequent, toegankelijk en aantrekkelijk.
 
Betrouwbaar: zoveel mogelijk via busbanen, van 's-ochtends vroeg tot 's-avonds laat, 7 dagen per week. Bij de halte staan displays met actuele vertrektijden.
 
Snel: voorrang bij verkeerslichten, zo rechtstreeks mogelijk (geen omwegen, directe route) en wat grotere afstand tussen haltes. Op knooppunten wordt goed aangesloten op andere verbindingen.
 
Frequent: in de spits elke 5 á 6 minuten, maandag t/m zaterdag overdag elke 10 minuten, op zondag elke 15 minuten, 's-avonds laat elk halfuur.
 
Toegankelijk: alle bussen en haltes zijn toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens.
 
Aantrekkelijk: comfortabele bussen en haltes in rood-grijze R-net kleuren, met actuele informatie over vertrek, aankomst en aansluitingen.
 
Meer informatie op www.rnet.nl (zonder streepje)

Terug naar veelgestelde vragen