Algemeen

Veelgestelde vragen

Algemeen

Waar rijdt EBS in de regio?
In de gemeenten Nissewaard, Brielle, Hellevoetsluis, Westvoorne en de kern Rozenburg.

Wat is EBS?
Een ambitieus, snelgroeiend Nederlands openbaar vervoerbedrijf waar de reiziger en kwaliteit voorop staan.

Waterland
Sinds december 2011 verzorgt EBS het openbaar vervoer in de regio Waterland, direct ten noorden van Amsterdam, inclusief de verbindingen van en naar groot Amsterdam. De concessie duurt tot eind 2021 en wij werken nauw samen met onze concessieverlener: Vervoerregio Amsterdam   

Voorne-Putten en Rozenburg
Sinds 9 december 2018 verzorgt EBS het openbaar vervoer in de regio Voorne-Putten en Rozenburg, inclusief de R-net buslijnen tussen Spijkenisse, Brielle en Hellevoetsluis, streeklijnen en de stadsdienst van Spijkenisse. Dat is het resultaat van een openbare aanbesteding. De concessie duurt tot eind 2028. De opdrachtgever is Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH).

Haaglanden
Sinds 25 augustus 2019 verzorgt EBS het openbaar vervoer in de regio Haaglanden, inclusief de R-net buslijnen tussen Zoetermeer, Pijnacker en Delft en tussen Schiedam, Naaldwijk en Den Haag, streeklijnen en de stadsdiensten van Delft en Zoetermeer. De opdrachtgever is Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH).

Wat is MRDH?
Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Dat is het gezamenlijk orgaan van alle gemeenten in de regio.Volgens de wet is MRDH opdrachtgever voor het openbaar vervoer met bus, tram en metro in de regio. Hiervoor geeft MRDH concessies uit aan vervoerbedrijven. In deze concessies worden de eisen bepaald waar het openbaar vervoer aan moet voldoen:

  • RET - bussen, trams, metro's en Fast Ferry in en rond Rotterdam
  • HTM - bussen, trams en Randstadrail in en rond Den Haag
  • EBS - bussen in de regio's Voorne-Putten en Rozenburg en Haaglanden
  • Connexxion - Parkshuttle in Capelle

Hoe neem ik contact op met EBS?
Neem contact op via onze Klantenservice.

 

Terug naar veelgestelde vragen