Saldo op de OV-chipkaart

Om te kunnen reizen met de OV-chipkaart, zet je 'saldo' (een geldbedrag) op de OV-chipkaart. Bij het uitchecken wordt dan automatisch het juiste reisbedrag van je saldo afgeboekt. Het OV-chipkaart systeem berekent automatisch welke afstand je hebt afgelegd. Je betaalt:

  • een basistarief +
  • het aantal afgelegde kilometers x het kilometertarief. 

In 2020 geldt een basistarief van € 0,98 en een kilometertarief van € 0,15. 

Zorg voor genoeg saldo op je OV-chipkaart

Ook als je reist met een reisproduct (abonnement) is het verstandig om voldoende saldo op te laden. Als je buiten je abonnementsgebied wilt reizen, reis je dan automatisch en probleemloos verder op saldo.

Overstappen

Reis je op saldo en stap je binnen 35 minuten over van bus, naar een andere bus, tram of metro? Dan betaal je eenmaal het basistarief. Na overstappen betaal je alleen nog voor de kilometers die je nog verder reist. Het maakt hierbij niet uit of je van vervoerder wisselt. Stap je over van een bus naar een trein, dan betaal je in veel gevallen opnieuw het basistarief.

Goed om te weten: Als je incheckt, betaal je een instaptarief van € 4,- (borgbedrag) dat bij het uitchecken weer verrekend wordt met je ritprijs. Als je vergeet uit te checken betaal je het volledige instaptarief.

Heb je recht op leeftijdskorting?

Reis je op een persoonlijke OV-chipkaart en heb je recht op leeftijdskorting (4-11 jaar en 65+)? Dan geldt op de hele ritprijs een korting van ongeveer 34%.

Online opladen

Je OV-chipkaart kun je online opladen via OVshop.nl.

Geen afhaalautomaat in de bus!

Via www.ov-chipkaart.nl kun je saldo bestellen voor je OV-chipkaart. Dit saldo kun je dan afhalen bij een kaartautomaat of verkooppunt in de buurt.

Let op:in de bussen van EBS in de regio Voorne-Putten en Rozenburg zit  geen afhaalautomaat!
Je kunt in de bus dus geen saldo of producten afhalen. Dat kan alleen bij kaartautomaten of verkooppunten. Zorg daarom voor genoegd saldo op je kaart vóórdat je in de bus stapt.