Groengas bussen in Voorne Putten

Duurzame samenwerking Pitpoint en EBS

PitPoint levert vanaf eind 2018 groengas aan alle 53 bussen van EBS in de regio Voorne Putten. Hiermee verduurzaamt EBS de bussenvloot in de regio en verstevigt PitPoint haar positie als grootste leverancier van groengas aan het wegverkeer. EBS en PitPoint zijn hiervoor een strategische samenwerking aangegaan. PitPoint bouwt twee tankstations in Spijkenisse en Hellevoetsluis voor groengasbussen voor EBS en is de komende 10 jaar verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud hiervan.

Groengas in de transitie naar emissievrij OV
EBS heeft bewust gekozen voor groengas. Met groengas wordt 75 procent minder CO2 uitgestoten dan met diesel, terwijl de totale kosten vergelijkbaar zijn. Dit maakt groengas de meest efficiënte manier om ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen te behalen.

“Groengasbussen zijn een voordelig en duurzaam alternatief voor dieselbussen en kunnen nu al volledig worden ingezet, aldus Wim Kurver, CEO van EBS.  ”We zijn blij op een ervaren partner als PitPoint te kunnen rekenen bij deze implementatie in een voor EBS nieuwe regio. We hebben PitPoint leren kennen als partner die meedenkt en met oplossingen komt. ”

Jan Theo Hoefakker, MD Commercial Sales bij PitPoint : ”Wij zijn ontzettend blij met deze overeenkomst omdat EBS hiermee laat zien dat groengas de ideale transitiebrandstof is in de weg naar een emissievrij OV”.