Wilko Mol statutair CEO EBS 

Warme overdracht Wim Kurver (foto) succesvol afgerond

(persbericht) - Per 1 april 2022 is Wilko Mol ook juridisch de nieuwe CEO van EBS. Per diezelfde datum is aan scheidend CEO Wim Kurver decharge verleend. In de afgelopen periode werkten beide samen aan een ‘warme’ overdracht.

Op 5 juli 2021 brachten EBS en Wilko Mol naar buiten dat Mol later dat jaar, per 1 oktober, in dienst zou treden bij EBS als beoogd opvolger van Wim Kurver. Kurver was sinds 2010 directeur bij EBS en sinds 2013 CEO en vond het tijd om het stokje door te geven. 

In de maanden oktober, november en december liepen Mol en Kurver samen op. Mol leerde de EBS-organisatie kennen en werd bij opdrachtgevers en andere partners geïntroduceerd. Vanaf 1 januari ging Kurver nadrukkelijk naar de achtergrond en werd Mol al het aanspreekpunt zowel intern als extern. Nu komt die periode dus ook ten einde en per 1 april ligt de volledige verantwoordelijkheid en de juridische bevoegdheid bij Mol.

Mol vertelt enthousiast over de afgelopen periode en over de uitdaging die hij bij EBS aangaat: “De medewerkers van EBS hebben me op alle niveaus hartelijk ontvangen. In de open en positieve sfeer die hier heerst voelde ik me al snel thuis. EBS is echt een mensenbedrijf. Ik heb de opdracht gekregen om EBS te laten groeien en zie het als mijn taak om het karakter van het bedrijf daarbij niet te verliezen.” 

Kurver startte bij EBS toen de eerste bussen nog gemaakt moesten worden en loodste na een succesvolle start de organisatie ook door moeilijke tijden heen. “Dat we ook toen we het moeilijk hadden de hoogste klanttevredenheid bleven scoren is misschien wel onze grootse prestatie.” Vervolgens verdubbelde de omzet van EBS onder leiding van Kurver door de winst van 2 extra concessies in 2018. “Mijn bedoeling was om al eerder te stoppen als CEO van EBS en iets anders te gaan doen, maar corona gooide roet in het eten. Er ontstond veel onzekerheid en ik wilde het bedrijf niet in de steek laten.”

Kurver blijft verbonden aan EBS en haar moederbedrijf en gaat daarnaast zijn activiteiten als toezichthouder bij diverse organisaties en bedrijven uitbreiden. Hij neemt nu met een goed gevoel afscheid: “Gelet op de gevolgen van corona op reizigersaantallen en onduidelijkheid over overheidssteun blijft het nog spannend genoeg in de OV-sector, maar ik laat EBS in goede handen achter.”