Streeklijnen Leidschendam-Voorburg, Wassenaar en Voorschoten

Dienstregeling vanaf 25 augustus 2019

Lijn 42 Wassenaar – Voorschoten (nieuw):
Om de verbinding tussen Wassenaar en Voorschoten sterk te verbeteren, maar ook de aansluiting van Wassenaar op het spoornetwerk, start EBS met een nieuwe buslijn die op werkdagen in de spits 4x per uur rijdt en in de daluren 2x, ’s avonds en ik het weekend rijdt deze lijn niet. Deze bus zal op het station van Voorschoten gaan aansluiten op de sprinters in de richting van Leiden en Amsterdam. Het streven is om deze lijn op korte termijn door te trekken naar het centrum van Voorschoten om zo ook aan te sluiten op lijn 45 en 46 richting Leidschendam. Deze lijn zal uitgevoerd gaan worden met 8-persoonsbussen.

Lijn 43 Den Haag CS – Wassenaar – Leiden CS:
Deze lijn blijft nagenoeg ongewijzigd rijden.

Lijn 44 Den Haag CS – Wassenaar:
Deze lijn blijft nagenoeg ongewijzigd rijden.

Lijn 45 Den Haag CS – Voorschoten – Leiden CS:
Deze lijn blijft nagenoeg ongewijzigd rijden.

Lijn 46 Den Haag CS – Voorschoten:
Lijn 46 zal in Den Haag tussen het CS en station Voorburg weer dezelfde route als lijn 45 gaan rijden, het traject via de Binckhorst komt daarmee te vervallen. Reizigers naar de Binckhorst kunnen reizen met bussen van de HTM.

Lijn 144 Den Haag CS – Wassenaar – Duinrell
Lijn 444 zal i.v.m. de introductie van het R-net (lijnnummers in de 400-serie) een nieuw lijnnummer krijgen om verwarring te voorkomen, dit nieuwe lijnnummer is 144.