Stads- en streeklijnen Zoetermeer

Dienstregeling vanaf 25 augustus 2019

Lijn 70 Zoetermeer, Centrum-West – Noordhove
Deze lijn blijft dezelfde route rijden. In de middagspits wordt de frequentie verhoogd naar 6x per uur, in de ochtendspits zal de gehele route 6x per uur gereden worden. Deze lijn gaat volledig elektrisch gereden worden

Lijn 71/72 Zoetermeer, Ringlijn Centrum West – Rokkeveen – Centrum West:
Deze lijnen blijven ongewijzigd rijden. Ook deze twee lijnen gaan elektrisch rijden.

Lijn 74 Zoetermeer, Centrum-West – Lansinghage:
Deze lijn blijft ongewijzigd rijden.
Streeklijnen Zoetermeer e.o.

Lijn 30 Zoetermeer, Centrum-West – Rijswijk – Naaldwijk:
Lijn 30 gaat qua route niet wijzigen, wel worden de frequenties in de spits verhoogd naar 6x per uur (in de vakanties naar 4x per uur). Op het traject tussen Rijswijk en Naaldwijk zal in de daluren de frequentie verhoogd worden tot 4x per uur.

Lijn 50 Zoetermeer, Centrum-West – Rijswijk:
Lijn 50 gaat per augustus 2019 ongewijzigd rijden op het traject Zoetermeer – Rijswijk. Het traject Rijswijk – Den Haag komt voor deze lijn te vervallen, de ritten op dit traject worden overgenomen door lijn 51. De vervallen lijn 52 wordt geïntegreerd in lijn 50.

Lijn 52 Zoetermeer, Station – Rijswijk (vervallen):
De huidige spitslijn 52 tussen station Zoetermeer en Rijswijk komt te vervallen, de ritten van deze lijn worden geïntegreerd met lijn 50.

Lijn 455 Delft – Pijnacker – Zoetermeer (R-net):
De huidige lijn 55 wordt opgewaardeerd naar R-net. Onder het nieuwe lijnnummer 455 gaat deze lijn deel uitmaken van het Randstedelijke HOV-netwerk. Qua route zal per augustus 2019 nog niets gewijzigd worden, ook zullen in het eerste dienstregelingsjaar van EBS nog alle haltes bediend worden. Wel worden de frequenties van de lijn verhoogd tot R-net kwaliteit: op werkdagen in de spits 6x per uur (4x in de vakanties), 4x in het dal (2x in de vakanties) en 2x ’s avonds en in het weekend.
Let op: tot medio 2020 rijdt lijn 62 een aangepaste route i.v.m. de reconstructie van de St. Sebastiaansbrug:
De R-net lijn 455 tussen Delft en Zoetermeer (voorheen lijn 55) zal gelijk aan lijn 37 omgeleid worden via Voorhof en de Kruithuisweg v.v. Na de Kruithuisbrug wordt via de Schoemakerstraat naar de Telderslaan gereden alwaar de eigen route wordt aangevangen. Op de omleidingsroute zal alleen op de halte Krakeelpolderweg gestopt worden, de eerstvolgende halte is de halte Schoemakerstraat op de Telderslaan.