Nieuwe tarieven OV in Haaglanden

Vanaf 1 januari 2021

Vanaf 1 januari 2021 gelden nieuwe OV-tarieven in de regio Haaglanden. In 2021 voeren we géén prijsverhoging door op onze dagkaarten en kinderdagkaarten.


Ieder jaar op 1 januari worden de tarieven voor bus, tram en metro in heel Nederland aangepast. Over de verhoging zijn landelijke afspraken gemaakt. Voor 2021 gaat het om een kleine prijsstijging van 0,91%. Dit is een gemiddelde. Sommige tarieven stijgen iets meer terwijl andere tarieven juist minder stijgen of zelfs gelijk blijven.
Ook EBS past de tarieven voor 2021 aan en neemt daarbij de landelijke afspraken als uitgangspunt. De prijs van onze dagkaart en kinderdagkaart verhogen we niet.

Hieronder volgt een overzicht van alle wijzigingen per 1 januari 2021. Kijk hier voor meer informatie over onze kaartsoorten en tarieven.

Reizen op saldo

Het tarief voor reizen op saldo in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) stijgt per 1 januari met 0,91%.

  • Reizigers met saldo op de OV-chipkaart betalen voortaan 17,1 cent per kilometer. Dit geldt voor alle bussen en trams van HTM en EBS in de regio Haaglanden, inclusief Randstadrail.
  • Het totale tarief voor reizen met de OV-chipkaart bestaat naast een kilometertarief ook uit een basistarief. Dit basistarief betaalt iedere reiziger aan het begin van zijn reis met bus, tram en metro en is in heel Nederland gelijk. Het basistarief wordt € 0,99.
  • Wanneer je op een persoonlijke OV-chipkaart reist en recht hebt op leeftijdskorting (4-11 jaar en 65+) dan geldt er op de hele ritprijs een korting van ongeveer 34%. 

Abonnementen en kortingsproducten

Ook voor de prijs van de abonnementen en kortingsproducten wordt de landelijk vastgestelde prijsstijging gevolgd. De prijzen van het Regio abonnement (Randstad Zuid), Altijd Korting abonnement en Netabonnement stijgen per 1 januari met gemiddeld 0,91%.

Dag- en ritkaarten

De prijs van de EBS Dagkaart (€ 10,-), EBS Kinderdagkaart (€ 3,-) en de Tourist Day Ticket (€ 14,50) houden we in 2021 gelijk. De prijzen van alle EBS ritkaarten  (verkrijgbaar bij de chauffeur) stijgen per 1 januari met 0,91%. Buslijn 45 wordt vanaf 2021 volledig door EBS uitgevoerd. Voortaan gelden voor deze lijn dezelfde tarieven als voor de andere buslijnen van EBS. De aparte ritkaart voor lijn 45 vervalt dan.

Buurtbus

In de buurtbus van EBS kun je gebruik maken van je OV-chipkaart. Ook kun je een los kaartje kopen bij de chauffeur. Alle tarieven  stijgen per 1 januari met 0,91%.

Delfthopper

In de Delfthopper kun je gebruik maken van je OV-chipkaart. Ook kun je een los kaartje kopen bij de chauffeur. De tarieven passen we per 1 januari aan.
Een losse ritkaart voor de Delfthopper kost voortaan € 2 ,58. Als je met je OV-chipkaart reist betaal je een vast tarief per rit van € 1,50 (vol tarief), € 1,16 (met leeftijdskorting) of € 0,51 (bij overstap van een andere bus, tram of metro).