Nieuwe dienstregeling in Haaglanden vanaf 9 januari '22

Update je reis!

Op 9 januari 2022 verandert de dienstregeling. Update nu je reis! De vertrek- en aankomsttijden, aansluitingen, haltes en route van jouw buslijn kunnen veranderen. 
 

De belangrijkste aanpassingen op een rijtje:
 

  • Vanaf 9 januari vervalt lijn 50. Reizigers tussen Zoetermeer en Rijswijk kunnen dan reizen met lijn 30.
  • Buslijnen 455 en lijn 32 worden samengevoegd. Hierdoor zal op de route tussen Delft en 's-Gravenzande de bus op zondag vaker rijden.
  • De lijnen 30 en 34 rijden vanaf 9 januari een andere route.  
  • Lijn 51 rijdt van Den Haag tot aan station Rijswijk en niet meer naar Delft. Reizigers naar Delft kunnen op station Rijswijk overstappen op de nieuwe lijn 61 of op de trein.
  • Reizigers van en naar de Muziekbuurt en Rijswijk-Zuid kunnen reizen met de nieuwe lijn 61.

Bekijk de nieuwe dienstregeling , geldig vanaf 9 januari.
 


Alle wijzigingen per lijn:
 

Lijn 30  (Zoetermeer - Naaldwijk) - andere route
Lijn 30 zal in Rijswijk een andere route gaan rijden. Lijn 30 rijdt dan niet meer langs de haltes Patentlaan en De Bruyn Kopsstraat.

Lijn 31 (Den Haag Leyenburg  - Hoek van Holland) - vertrektijden zomer- en kerstvakantie  
Buslijn 31 gaat in de zomer- en kerstvakantie beter aansluiten op de metro in Hoek van Holland. Lijn 31 rijdt dan op werkdagen (ma-vr):

  • 2 x per uur tussen Den Haag en Hoek van Holland
  • 4x per uur tussen Den Haag en ’s-Gravenzande tijdens de spits

Buiten de vakanties verandert de dienstregeling niet!

Lijn 32  (Delft Station - 's-Gravenzande)  - vervalt   
Lijn 455 en lijn 32 worden samengevoegd . De routes blijven hetzelfde. Lijn 32 komt te vervallen. Op de route tussen Delft en 's-Gravenzande zal op zondag de bus vaker rijden:  Van 1x naar 2x per uur.

Lijn 34  (Monster - Maassluis_ andere  route    
In Maasdijk verandert de route. Vanuit Naaldwijk rijdt lijn 34 via het Honderland naar de Maasdijk. De halte Pettendijk komt hierbij te vervallen.

Lijn 43  (Den Haag Centraal  - Leiden Centraal) -  vaker rijden   
Lijn 43 gaat in de avond vaker rijden: Van 1x naar 2x  per uur

Lijn 50   (Zoetermeer  - Rijswijk)   vervalt 
Lijn 50 wordt opgeheven. Reizigers tussen Zoetermeer en Rijswijk kunnen voortaan reizen met lijn 30.

Lijn 51  (Rijswijk - Den Haag Grote Markt) andere route   
Lijn 51 wordt vanuit Den Haag ingekort tot station Rijswijk. De route tussen Rijswijk en Delft komt te vervallen. Reizigers tussen Rijswijk en Delft kunnen voortaan reizen met lijn 61 die vanuit Delft door gaat rijden naar Rijswijk. Reizigers die in- of uitstappen op de haltes Libourellaan en Van Houtenstraat in Delft kunnen voortaan reizen met de Delfthopper. Tussen Den Haag en Rijswijk zal lijn 51 's avonds langer doorrijden, de laatste ritten vanaf beide eindpunten vertrekken om 00:00 uur.

Lijn 61  (Delft Station - Rijswijk)  - vaker rijden   
Deze lijn gaat vanuit Delft doorrijden naar Rijswijk. Lijn 61 gaat vaker rijden van en naar Rijswijk-Buiten en de Muziekbuurt van 2x naar 4x per uur. In Delft krijgt lijn 61 een kleine routewijziging: halte Parkzoom wordt verplaatst naar de Teding van Berkhoutlaan, de halte Hof van Zilverlicht vervalt en de halte Van Adrichemstraat verhuist naar de van Foreestweg en krijgt de naam Van Foreestplein.

Lijn 73  (Zoetermeer Centrum West - Station Lansingerland)  - minder rijden 
Lijn 73 gaat minder rijden: op werkdagen tot +/- 19:00u.  's Avonds en op zaterdag rijdt lijn 73 niet meer.

Lijn 284  (Delfgauw - Den Haag Ypenburg) - andere route    
In Pijnacker-Noord krijgt de buurtbus een nieuwe route. De halte Nobellaan word verplaatst naar de Thorbeckelaan nabij de kruising met de Nobellaan. De halte Uitvaartcentrum krijgt de naam Schoutenlaan. In Nootdorp krijgt de buurtbus een routewijziging via de Oudeweg, Kievitsbloem en Keizerskroon. Nieuwe haltes zijn Ridderspoor en Duizendschoon.

Lijn 455  ('s-Gravenzande - Zoetermeer) - andere route   
Lijn 455 en lijn 32 worden samengevoegd, maar de bus blijft de bestaande routes rijden.Lijn 32 komt te vervallen. Op het traject tussen Delft en 's-Gravenzande zal op zondag de bus vaker rijden:  Van 1x naar 2x per uur.

Lijn 456  (Den Haag Leyenburg - Schiedam) -  halte vervalt   
In Honselersdijk komt de halte Nieuweweg te vervallen, reizigers kunnen in- en uitstappen bij de nabij gelegen halte Nederhof. 

Lijn 901 (Delfthopper) - nieuwe haltes           
In Delft krijgt de Delfthopper 3 nieuwe haltes: Libourellaan, Van Houtenlaan en Paardenmarkt. De haltes IKEA en station Delft Campus komen voor de Delfthopper te vervallen. Reizigers kunnen op deze haltes blijven reizen met het overige OV.