EBS maakt goede start in Haaglanden

Succesvol begin van de nieuwe concessie

De start van EBS, als nieuwe streekvervoerder in Haaglanden is goed verlopen. We kunnen terugkijken op een overwegend succesvol begin van de nieuwe concessie.

Reizigers blij met airconditionig
Afgelopen zondag was de start van de nieuwe concessie. We konden alle ritten rijden en de reizigers waren erg positief over de nieuwe bussen. Met de hoge temperaturen van de afgelopen dagen kon iedereen direct genieten van een verbetering: de bussen hebben uitstekende airconditioning!

Abonnementen

Niet alles ging meteen goed. Bij een deel van de reizigers met een abonnement werd toch geld afgeschreven. We hebben dit maandag direct kunnen oplossen en de oplossing zat dinsdagochtend op vrijwel alle bussen al in het systeem. De laatste vier bussen moesten overdag nog aangepast worden. Via onze website, klantenservice en social media hebben we reizigers op het probleem gewezen en hen verteld hoe ze geld terug kunnen vragen als het fout is gegaan. 

Feestelijke opening

Al met al een goede start, zonder grote onaangename verrassingen. De ceremoniĆ«le opening op maandag 26 augustus was dan ook een optimistisch samenzijn van heel veel partners die allemaal een bijdrage hebben geleverd aan deze bijzondere prestatie. Bijzonder, omdat de tijd die er was vanaf het moment dat EBS echt aan de slag kon, uitzonderlijk kort te noemen is. Zeker gelet op de extra uitdaging om ook laadinfrastructuur voor elektrische bussen tijdig gereed te krijgen. Maar zowel de ongeveer 120 bussen, als de tank- (biogas) en laadvoorzieningen op de EBS-vestigingen en op knooppunten in Delft en Zoetermeer waren tijdig klaar en werken goed. 

(FOTO vlnr: Efi Arbel, Director Egged Europe - Henk Coppens, Algemeen directeur VDL Bus & Coach bv - Ard Romers, Directeur VDL bus en Coach - Hans Smits, CEO Evobus NL, Mercedes - Igor Bal, Portefeuillehouder OV Metropoolregio Rotterdam Den Haag & Wethouder Nissewaard - Astrid van Eekelen, Wethouder Leidschendam-Voorburg & bestuurscommissielid Metropoolregio Rotterdam Den Haag - Avi Friedman, CEO Egged - Wim Kurver, CEO EBS public transportation