Nieuwe dienstregeling Haaglanden vanaf 7 januari

Op 7 januari verandert de dienstregeling.

Op zondag 7 januari 2024 verandert de dienstregeling in Haaglanden. Het gaat om andere vertrek- en aankomsttijden, aansluitingen en nieuwe haltes. Bekijk hier de dienstregelingstabellen.

De belangrijkste aanpassingen:

Lijn 30 Zoetermeer – Rijswijk – Naaldwijk
Door langdurige werkzaamheden op de Herenstraat en Oosteinde in Wateringen rijdt lijn 30 een aangepaste route. De omleiding geldt vanaf zondag 7 januari tot en met 26 juli 2024. 
Lijn 30 rijdt vanuit Rijswijk na de halte Laan van Wateringse Veld via de Laan van Wateringse Veld, Hoefsmid, Stoelmatter, Vlasser en Dorpskade. In de andere richting geldt de route in omgekeerde volgorde.
Halte De Ark in Wateringen vervalt tijdens de werkzaamheden. Voor de halte Plein in de richting van Naaldwijk komt er een vervangende halte op de Dorpskade tegenover de halte richting Rijswijk.

Om de dienstregeling zo goed mogelijk te rijden, wordt de lijn 30 opgesplitst:

  • Lijn 30 rijdt tussen Zoetermeer en Rijswijk
  • Lijn 130 rijdt tussen Rijswijk en Naaldwijk

De aansluiting tussen lijn 30 en 130 proberen wij zoveel mogelijk in stand te houden. In het weekend en op werkdagen buiten de spits rijdt lijn 30 op station Rijswijk gelijk door als lijn 130 naar Naaldwijk en vice versa. Tijdens de spitsuren op werkdagen zal lijn 30 wel gelijk doorrijden als lijn 130 naar Naaldwijk, maar rijdt dan niet gelijk door als lijn 30 richting Zoetermeer. Lijn 130 zal op de Laan van Wateringse Veld niet stoppen bij de haltes Paul Steenbergenlaan, Parijsplein, Lage Veld en Oosteinde. Reizigers op deze haltes kunnen gebruik blijven maken van lijn 37.

Lijn 284 Delfgauw – Pijnacker – Nootdorp – Den Haag Ypenburg
Buurtbus 284 krijgt twee nieuwe haltes. Een van deze nieuwe haltes ligt in Nootdorp op de Miep Gieslaan bij de kruising met de Margaretha Roosenboomstraat. De haltenaam wordt Margaretha Roosenboomstraat. De tweede nieuwe halte komt in Nootdorp te liggen. Op de Koningin Julianalaan komt ter hoogte van het eindpunt van tramlijn 15 een nieuwe halte met de naam Markt. Deze halte komt er alleen in de richting van Den Haag Ypenburg. In de andere richting kunnen reizigers gebruikmaken van de bestaande halte Centrum/Parade.

Stadsdienst Delft
De Delftse stadsbussen lijn 60 t/m 64 gaan op werkdagen 4x per uur rijden. ’s Avonds en in het weekend blijft de dienstregeling ongewijzigd. 

Stadsdienst Zoetermeer
Stadsbuslijn 70 gaat op werkdagen 4x per uur rijden. ’s Avonds en in het weekend blijft de dienstregeling ongewijzigd. 

Met ingang van de nieuwe dienstregeling zullen de lijnen 70 en 71 ook weer volledig met elektrische bussen gereden worden. De inzet van bussen met een grotere capaciteit die rijden op aardgas is dan niet meer nodig.

Aanpassen rijtijden en perronwisseling
Op het busstation van Zoetermeer Centrum-West en in Naaldwijk wijzigen de vertrekperrons van enkele buslijnen. Om de dienstregeling verder te verbeteren, kunnen ook sommige vertrektijden net even anders zijn dan in de huidige dienstregeling. 

Plan voor vertrek je reis online via de reisplanner om zo op de hoogte te blijven van de meest actuele informatie.