Persberichten

EBS doopt ‘Harry Laming-bus’

Bus vernoemd naar buschauffeur in Haaglanden

(persbericht) - Op vrijdag 7 februari is bij de EBS-stalling in Den Haag een speciale bus in gebruik genomen: de Harry Laming bus. De streekbus is vernoemd naar een buschauffeur van EBS.

Harry Laming gaat dit jaar met pensioen na bijna 45 jaar te hebben gewerkt als buschauffeur. De laatste tijd was hij werkzaam bij busvervoerder EBS in de regio Den Haag. Zijn zoon klopte bij EBS aan met het bijzondere verzoek om een bus te vernoemen naar zijn vader. 

Regiodirecteur Jan Kees Korteweg: “We vonden het een ontzettend leuk en bijzonder initiatief. Harry heeft een lange, uitstekende staat van dienst als buschauffeur en is een fijne collega. Daarbij komt dat hij een groot liefhebber is van alles wat met bussen te maken heeft. Daarom hebben we, met instemming van onze opdrachtgever MRDH, besloten om gehoor te geven aan het verzoek.”
Op donderdag is een streekbus bestickerd met de naam. Op vrijdag 7 februari is de bus feestelijk gepresenteerd in Den Haag, in aanwezigheid van Harry, zijn vrouw en familie.

Vanaf vandaag rijdt de ‘Harry Laming’ streekbus door de Haagse regio. Rijden er binnenkort meer bussen rond met namen van buschauffeurs? Jan Kees Korteweg: “Daar zijn voorlopig geen plannen voor. Dit was een uitzonderlijke situatie.”
 

Fotobijschrift: regiodirecteur Jan Kees Korteweg (links) en Harry Laming (rechts) onthullen de naam op de bus.