Najib Amhali doet een (bus) lijntje!

‘pop up cabaret’ in stadsbus Delft

Najib Amhali heeft donderdagmiddag 27 augustus een pop up cabaretvoorstelling  gegeven in een stadsbus in Delft. De bekende cabaretier trad speciaal voor EBS-reizigers live op, onder de titel ‘Najib doet een lijntje’.  

Buslijn 63 in Delft

Het optreden van Najib vond plaats in buslijn 63 in Delft, die om 14.47u. vertrok vanaf station Delft.  De voorstelling is opgenomen op video.

Bekijk hier de hoogtepunten van 'Najib doet een lijntje'

 

Ook reizigers konden in de bus Najib filmen en de video’s delen via de hashtag #Najibdoeteenlijntje en #EBSov. 

Tijdens de 40 minuten durende busrit trapte Najib af met een verwijzing naar de nieuwe omstandigheden door Corona: “Het is Coronatijd, dus je moet toch iets. Dan maar optreden in de bus.” Hij betrok vrijwel iedereen bij zijn pop up voorstelling, inclusief een aantal Engelstalige toeristen. Passagiers reageerden verrast. “Wat leuk om zo onverwacht Najib in de bus te zien.”, zei een van hen spontaan. “Echt een traktatie!”

Stap in!

Het optreden van Najib is een publieksvriendelijke actie als onderdeel van onze campagne Stap in! Het nieuwe rijden. Deze campagne is bedoeld om je (weer) welkom te heten in de bus. Het openbaar vervoer is er immers voor iedereen - maar het reizen is wel wat veranderd. Zo draagt iedereen van 13 jaar en ouder nu een mondkapje in de bus. Ook Najib droeg daarom tijdens zijn optreden dus gewoon een mondkapje.

Najib Amhali
Najib Amhali (1971) groeide op in Krommenie en is geboren in Nador (Marokko). Hij won in 1993 met de Comedytrain de Pall Mall Export Prijs. In 1998 won hij zowel de publieks- als de juryprijs van het Leids cabaretfestival. Hij speelde onder meer in de film ‘Jezus is een Palestijn’, de televisieserie ‘Najib en Julia’ en in’ Shouf Shouf Habibi!’. Op dit moment speelt hij het avondvullende cabaretprogramma ‘Waar Was Ik’.