Bus 51 terug in Muziekbuurt

Vanaf 3 januari 2021

Zondagochtend 3 januari om half negen was het dan  zover. Bus 51 vertrok vanaf station Rijswijk naar de Muziekbuurt. Met de ingang van de nieuwe dienstregeling heeft de wijk weer een bus. Bewoners van de Muziekbuurt drongen er op aan dat de gemeente Rijswijk zich hard zou maken voor de terugkeer van de bus en dat is gelukt. 

 

In goed overleg met EBS heeft het gemeentebestuur van Rijswijk zich ingespannen om de bus te laten terugkeren in de Muziekbuurt.  De gemeente heeft de doorlooptijden gemeten en technische haalbaarheid van een andere route onderzocht. Op een aantal plekken kon de bus de bocht niet nemen. Wethouder Mobiliteit Björn Lugthart heeft hierop een voorstel uitgewerkt om die aanpassingen mogelijk te maken, zodat de bus vanaf de Prinses Beatrixlaan de Muziekbuurt in en uit kan rijden.

“In goed gezamenlijk overleg met de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) en EBS zijn we tot deze praktische oplossing gekomen met een schitterend resultaat” (Wethouder Björn Lugthart) 

 

Wethouder Sociaal Domein Larissa Bentvelzen: “Voor veel inwoners was bus 23 de enige manier om de wijk uit te komen. In de muziekbuurt hebben veel mensen geen auto en zijn veel mensen slecht ter been." Het is mooi om te zien is dat inwoners zich niet hebben neergelegd bij het eerdere besluit om de bus niet meer in de Muziekbuurt te laten stoppen, maar dat zij alles in het werk hebben gesteld om hun stem te laten horen om aan te geven hoe belangrijk de bus voor hun buurt is”, vult Lugthart aan. “Het is fantastisch  om te zien hoe we dit samen voor elkaar hebben gekregen.”
 

 

(bron: persbericht gemeente Rijswijk)