Nieuws, persbericht

Nieuws, persbericht

EBS behaalt PSO Trede 3 in alle concessies

Als eerste streekvervoerder voor alle concessies en merknamen

EBS heeft Trede 3 bereikt op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Dat hebben we als eerste streekvervoerder behaald voor het hele bedrijf, voor al onze concessies en merknamen. De PSO meet hoeveel mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt bij EBS een baan hebben gevonden, of kunnen behouden. 

Wilko Mol, CEO van EBS: “Als maatschappelijke onderneming vinden we inclusief en sociaal werkgeverschap belangrijk. We zetten ons daarom in om meer mensen met afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame manier aan werk te helpen. Daarnaast voelen we ons ook verantwoordelijk om mensen die bij ons werken nieuwe kansen te bieden. Bijvoorbeeld als ze door langdurige arbeidsongeschiktheid niet meer in staat zijn om hun eigen werk te doen. We passen dan, als het mogelijk is, het werk zó aan dat zij bij EBS kunnen blijven. Daar profiteren we allemaal van. De werknemer, onze reizigers en wij omdat we gemotiveerde mensen behouden of erbij krijgen die we heel hard nodig hebben.”

Meetinstrument

PSO is het wetenschappelijk onderbouwde meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet en zichtbaar maakt. Bij EBS doen we dat niet alleen door in onze eigen organisatie werkplekken te faciliteren, maar ook door onze leveranciers en opdrachtnemers te stimuleren om sociaal te ondernemen. Het PSO-keurmerk heeft vijf prestatieniveaus: de Aspirant-status, Basistrede, Trede 1, Trede 2 en Trede 3.

EBS is de eerste streekvervoerder die erin geslaagd is om Trede 3 te behalen voor het hele bedrijf, voor alle concessies en merknamen. Mol: “Dat het gelukt is om voor heel EBS trede 3 te behalen en daarmee één van de koplopers te worden op het gebied van sociaal ondernemen, maakt me enorm trots.”

PSO logo