Nieuws, persbericht

Nieuws, persbericht

In het ov in Amsterdam en omstreken is iedereen welkom!

VRA, EBS, GVB en Connexxion introduceren Pridevoertuigen

Op vrijdag 21 juli introduceerden EBS, Connexxion en GVB op de Dam twee prachtig bestickerde bussen en een prachtig bestickerde tram in de kleuren van de progress vlag. De vlag die nadruk legt op inclusiviteit en progressie binnen de LHBTIQ+ gemeenschap. De boodschap is duidelijk: iedereen is welkom in het openbaar vervoer. Nu, in deze twee weken van Queer & Pride Amsterdam, maar ook de rest van het jaar.

De vervoerders willen met de progress vlag een sterk visueel statement maken. Het is een prachtig en krachtig symbool om aan te geven dat iedereen gelijkwaardig is, recht heeft op gelijke behandeling en erbij hoort. De geheel bestickerde voertuigen zijn op 21 juli feestelijk in gebruik genomen op de Dam in aanwezigheid van Melanie van der Horst (VRA), directieleden van de verschillende vervoerders en de drag queens Sederginne, Patty PamPam en Miss Fucksia.  De voertuigen blijven een jaar lang rondrijden.

EBS heeft een van haar elektrische bussen uitgevoerd als Pride-voertuig. CEO Wilko Mol: “EBS heeft als motto ‘voor, door en met mensen’ en dat sluit volledig aan op de boodschap van de Pride dit jaar. Als vervoerder zijn we er altijd voor iedereen. Ook naar onze medewerkers dragen we de boodschap uit dat iedereen erbij hoort. We vinden het daarom belangrijk om deel uit te maken van deze prachtige actie.”  

Melanie van der Horst, voorzitter van de Vervoerregio Amsterdam: "Iedereen is welkom in het openbaar vervoer. Dat laten de Vervoerregio, GVB, Connexxion en EBS letterlijk zien met deze Pridevoertuigen. We willen en hopen dat iedereen zich veilig en welkom voelt in bus, tram, metro en op de pont. 

De boodschap 'Everyone is welcome here' (Iedereen is hier welkom, red.), staat daarom niet alleen op de volledig bestickerde tram en bussen, maar ook op zo’n 400 andere voertuigen van de drie vervoerders samen. 

 

[ Foto: Dragqueens Sederginne, Patty PamPam (beiden bekend van Drag Race Holland seizoen 1) en Miss Fucksia met op de voorgrond v.l.n.r. Claudia Zuiderwijk (directeur GVB), Melanie van der Horst (voorzitter van de Vervoerregio), Michael de Ruiter (COO Connexxion) en Wilko Mol (CEO EBS). Locatie: op de Dam, voor het Paleis. ]