• A
  • A
  • A

Nieuws, persbericht

Nieuws, persbericht

EBS blijft busvervoerder in Waterland en breidt uit naar Zaanstreek

De concessie Zaanstreek-Waterland is door Vervoerregio Amsterdam gegund aan EBS.

(persbericht)- De concessie Zaanstreek-Waterland is door Vervoerregio Amsterdam gegund aan EBS. EBS blijft hierdoor de regio Waterland ook na 2023 bedienen. In de regio Zaanstreek vervangt EBS in  december 2023 Connexxion als busvervoerder.

Vanmiddag heeft Egbert de Vries  van Vervoerregio Amsterdam de uitslag van de aanbestedingsprocedure voor de concessies Zaanstreek-Waterland 2024 bekend gemaakt. Naast EBS had ook Connexxion een offerte ingeleverd. Beide offertes waren zeer goed, zo gaf De Vries aan, maar de offerte van EBS kreeg dus de hoogste beoordeling. “Ik feliciteer EBS met het winnen van deze mooie, nieuwe, ambitieuze, duurzame en inclusieve vervoerconcessie. Ik denk dat Vervoerregio en EBS samen de reizigers in dit gebied een heel goed en hoogwaardig openbaar vervoeraanbod bieden.”

Directeur Wilko Mol van EBS is erg blij met de gunning: “In Waterland is het allemaal begonnen voor EBS, dus het is extra fijn om hier te winnen. We willen de collega’s in Waterland niet kwijt, we verwelkomen onze nieuwe collega’s in Zaanstreek met open armen en blijven alle reizigers hier graag bedienen.”

‘Zaanstreek-Waterland 2024’, zoals de concessie formeel heet, loopt van 10 december 2023 tot december 2033 en kan met 5 jaar worden verlengd. De huidige concessies Zaanstreek en Waterland worden hierin samengevoegd. Het concessiegebied omvat daarmee 7 gemeenten ten Noorden van Amsterdam: Edam-Volendam, Landsmeer, Oostzaan, Purmerend, Waterland, Wormerland en Zaanstad. Dagelijks stappen in deze regio meer dan 50 duizend reizigers in de bus. 

EBS Public Transportation BV startte in 2011 in de concessie Waterland. Sinds 2018 en 2019 verzorgt EBS ook het busvervoer in de concessie Voorne-Putten en Rozenburg en in de concessie Haaglanden streek. Vanaf december dit jaar bedient de organisatie ook de OV-reizigers in de concessie IJssel-Vecht. EBS kan jaar in jaar uit bogen op een hoge klanttevredenheid. In de landelijk OV-klantenbarometer gaven de reizigers EBS tot twee keer toe zelfs de hoogste score van alle openbaar vervoerconcessie op het vasteland.

 

Op de foto: Egbert de Vries (Vervoerregio Amsterdam) overhandigt donderdag 23 juni symbolisch het gunningsbesluit aan Wilko Mol (CEO EBS)