Nieuws, persbericht

Nieuws, persbericht

EBS gestart als nieuwe vervoerder RRReis

Sinds 11 december verzorgt EBS het busvervoer in Salland en Veluwe-Noord

(persbericht) - Op maandagochtend 12 december gaven gedeputeerden Jan van der Meer (Gelderland) en Jan de Reus (Flevoland) mede namens de provincie Overijssel het symbolische startsein voor EBS als nieuwe vervoerder voor RRReis in de concessie IJssel-Vecht.

“Ik ben blij met EBS als onze nieuwe vervoerder voor RRReis,” aldus Jan de Reus. “Er is de afgelopen periode, toen definitief bekend werd dat EBS de nieuwe vervoerder werd, ongelooflijk veel werk verzet. Met de start van EBS geven we verder invulling aan een samenhangend netwerk van regionaal openbaar vervoer. Naast nieuwe verbindingen heeft EBS meer aandacht voor de klantbeleving. We gaan met EBS een mooie reis tegemoet”,

Voor, door en met mensen

EBS-directeur Wilko Mol is trots op deze start: “Het is geweldig dat wij de komende 13 jaar de vervoerder zijn in IJssel-Vecht. De korte implementatietijd was een uitdaging. Niet alles is perfect, maar het is een fantastisch vervoersgebied en we zullen iedere dag ons beste beentje voor zetten er samen met onze partners aan om alles nog beter en mooier te krijgen. ‘Voor, door en met mensen’, dat is EBS. We werken voor de reiziger. Het werk gebeurt door onze medewerkers en we werken samen met onze partners.  Zo brengen wij het openbaar vervoer in IJssel-Vecht verder tot bloei.’.

Nieuwe dienstregeling

Met de start van EBS als nieuwe vervoerder van RRReis in de concessie IJssel-Vecht is ook de dienstregeling verandert. Op een groot deel van de lijnen gelden nieuwe vertrektijden en aansluitingen. Ook wijzigden enkele lijnnummers. De nieuwe dienstregeling biedt op veel lijnen meer ritten. Zo kunnen reizigers tussen Apeldoorn-Zwolle, Harderwijk-Apeldoorn en Dedemsvaart-Zwolle sneller reizen met de nieuwe productformule snelRRReis.

Daarnaast kunnen reizigers ook gebruik maken van een nieuwe comfortRRReis-verbinding tussen Apeldoorn en Zwolle en worden vier scholierenlijnen weer in de dienstregeling opgenomen. Ook rijden de stadsbussen in Apeldoorn, Deventer, Harderwijk en Zwolle nu om het half uur.

Vier nieuwe snelle verbindingen met snelRRReis

Tussen Apeldoorn-Zwolle, Harderwijk-Apeldoorn en Dedemsvaart-Zwolle introduceert EBS de nieuwe productformule snelRRReis. Met de nieuwe snelRRReis-lijnen kunnen reizigers rechtstreeks, snel en comfortabel naar hun bestemming reizen. Juist daar waar geen treinen rijden. De nieuwe snelRRReis lijnen zijn: lijn 201 Apeldoorn – Zwolle (via A50), lijn 206 Harderwijk – Apeldoorn, lijn 210 Apeldoorn – Epe – Heerde – Zwolle en lijn 217 Dedemsvaart – Zwolle (via De Lichtmis)

De concessie IJssel-Vecht en RRReis

De concessie IJssel-Vecht heeft een looptijd van 13 jaar. Ze omvat delen van de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel. Sinds deze week is dat het streekvervoer in Salland en Veluwe-Noord en stadslijnen in Zwolle, Deventer, Apeldoorn en Harderwijk. Vanaf december 2023 worden ook het streekvervoer in het Noordwesten van Overijssel en het grootste deel van Flevoland toegevoegd en ook de stadsdienst van Lelystad. De concessie wordt in opdracht van de provincies uitgevoerd onder de merknaam RRReis. EBS nam hiervoor naast de medewerkers ook de RRReis-bussen over die Keolis twee jaar geleden nieuw kocht.

Over EBS

EBS Public Transportation BV startte in 2011 in de concessie Waterland in Noord-Holland. Sinds 2018 en 2019 verzorgt EBS ook het busvervoer in de concessie Voorne-Putten en Rozenburg en in de concessie Haaglanden streek. Eerder dit jaar maakten de provincies bekend na openbare aanbesteding de concessie IJssel-Vecht te gunnen aan EBS. EBS verzorgt het openbaar vervoer in deze regio vanuit vestigingen in Apeldoorn, Dedemsvaart, Deventer, Harderwijk en Zwolle.