RRReis in IJssel-Vecht

RRReis in IJssel-Vecht

Sinds 11 december 2022 verzorgt EBS het openbaar vervoer in de concessie IJssel-Vecht onder de naam RRReis.

De concessie IJssel-Vecht heeft een looptijd van 13 jaar. Ze omvat delen van de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel: het streekvervoer in Salland en Veluwe-Noord en stadslijnen in Zwolle, Deventer, Apeldoorn en Harderwijk. Vanaf december 2023 worden ook het streekvervoer in het Noordwesten van Overijssel en het grootste deel van Flevoland toegevoegd en ook de stadsdienst van Lelystad.

De concessie wordt in opdracht van de provincies uitgevoerd onder de merknaam RRReis. EBS nam hiervoor naast de medewerkers ook de RRReis-bussen over die Keolis twee jaar geleden nieuw kocht.

Nieuwe dienstregeling

Met de start van EBS als nieuwe vervoerder van RRReis in de concessie IJssel-Vecht is ook de dienstregeling verandert. Op een groot deel van de lijnen gelden nieuwe vertrektijden en aansluitingen. Ook wijzigden enkele lijnnummers. De nieuwe dienstregeling biedt op veel lijnen meer ritten. Zo kunnen reizigers tussen Apeldoorn-Zwolle, Harderwijk-Apeldoorn en Dedemsvaart-Zwolle sneller reizen met de nieuwe productformule snelRRReis.
Daarnaast kunnen reizigers ook gebruik maken van een nieuwe comfortRRReis-verbinding tussen Apeldoorn en Zwolle en worden vier scholierenlijnen weer in de dienstregeling opgenomen. Ook rijden de stadsbussen in Apeldoorn, Deventer, Harderwijk en Zwolle nu om het half uur.

Tussen Apeldoorn-Zwolle, Harderwijk-Apeldoorn en Dedemsvaart-Zwolle introduceert EBS de nieuwe productformule snelRRReis. Met de nieuwe snelRRReis-lijnen kunnen reizigers rechtstreeks, snel en comfortabel naar hun bestemming reizen. Juist daar waar geen treinen rijden. De nieuwe snelRRReis lijnen zijn: lijn 201 Apeldoorn – Zwolle (via A50), lijn 206 Harderwijk – Apeldoorn, lijn 210 Apeldoorn – Epe – Heerde – Zwolle en lijn 217 Dedemsvaart – Zwolle (via De Lichtmis)

Meer weten over RRReis?

Kijk op de website RRReis.nl