Hoe werkt reizen met OVpay?

Hoe werkt reizen met OVpay?

Als je af en toe met het OV reist is OVpay echt iets voor jou! Reis je met een abonnement ? Nog even geduld: binnenkort is in- en uitchecken met je betaalpas ook voor jou mogelijk.

Hoe werkt het? In het kort:

  • Bij het instappen check je in met je contactloze betaalpas, creditcard of mobiel of smartwatch. Vooraf aanmelden is niet nodig.

  • Vergeet bij het uitstappen niet om uit te checken!

  • De betaling is veilig en automatisch. De volgende dag staat het bedrag in je betaaloverzicht met de omschrijving ‘NLOV’.

Vóór je reis

Om gebruik te maken van OVpay hoef je vooraf dus niets te regelen. Zorg dat je een (geldige) betaalpas of creditcard bij je hebt, of je mobiel met de betaalapp van je bank. Je hoeft je vooraf niet aan te melden, een pas aan te vragen, of een account aan te maken.

Betalen in de bus: in- én uitchecken

Om te betalen met OVpay check je IN bij het incheckapparaat als je de bus instapt en UIT als je de bus verlaat. Dat werkt dus precies hetzelfde als met een OV-chipkaart. Maar in plaats van een OV-chipkaart te gebruiken, check je in/uit met je betaalpas, creditcard of met je bank-betaalapp op je mobiele telefoon.

Inchecken
Als het inchecken goed gaat, krijg je de bevestiging ‘IN’, of ‘OVERSTAP’ op scherm van het incheckapparaat te zien. Als je een betaalpas gebruikt, zie je ook 4 opeenvolgende groene lichtjes die aangeven dat je incheck goed verloopt.

Inchecken met betaalapp van je bank
Als je met de betaalapp van je bank incheckt, zie je de bevestiging ‘IN’ op de validator en wordt de incheck bevestigd in je betaalapp.

Uitchecken
Als het uitchecken goed is gegaan, staat de bevestiging ‘UIT’ op het scherm. Je ziet dan ook de uitstaphalte, maar geen ritprijs. Die zie je de volgende dag in het betaaloverzicht van je bank.

Vergeten uit te checken?
Lees hier hoe je dat op kunt lossen.

Overstappen met OVpay

Overstappen met OVpay kan bij alle vervoerders in Nederland.