Verstandig op reis

Lees meer over de maatregelen in onze bussen.

Fijn dat je met ons reist! In onze bussen nemen we allerlei maatregelen tegen het coronavirus. Zo kunnen we met elkaar verspreiding voorkomen. 

Wat zijn de maatregelen?

Mondkapje verplicht in de bus

 
  • Reizigers van 13 jaar en ouder dragen voor hun eigen bescherming een mondkapje in bus, trein, tram en metro (niet op perrons, stations en haltes). 
  • Je bent zelf verantwoordelijk voor de aanschaf en dragen van een mondkapje. Iedereen die geen mondkapje draagt, riskeert een boete van €95,-.
  • Medewerkers van EBS in de bus dragen ook mondkapjes of gezichtsschermen. Dat geldt niet voor buschauffeurs, die houden namelijk 1,5 meter afstand.
  • Mondkapjes nodig? Je kunt mondkapjes onder meer hier bestellen.
 
Afstand houdenZorg voor voldoende afstand bij de halte. In de bus stap je achterin in en uit. Geef anderen de ruimte: laat reizigers eerst uitstappen, stap dan zelf in. Probeer ook in de bus afstand te houden, als dat mogelijk is.
Reis met een geldig vervoerbewijsZorg voor een geldig vervoerbewijs als je reist. Reismet OV-chipkaart. Of koop vooraf je kunt kaartje op ovshop.nl. Of via de (gratis) Tranzer app.
Wij zorgen voor extra hygiene in onze bussen. Alle contactpunten (stopknoppen, stangen enzovoorts) worden elke dag extra vaak schoongemaakt.
 Wij zorgen voor goede ventilatie in de bus. Als het nodig is, is de airco aan. Lees voor meer informatie het RIVM-advies over ventilatiesystemen.
Voorkom verspreiding van het virusVoorkom verspreiding van het virus. Was geregeld je handen - nies in je elleboog - reis niet als je klachten hebt.
Bedankt!

Reis niet op drukke momenten en in de spits als je het kunt vermijden.

Bedankt voor je medewerking!