Landelijke staking streekvervoer

Een deel van de bussen rijdt wél.

'Adempauze'

Vakbonden FNV en CNV hebben bekend gemaakt dat zij de stakingen in het streekvervoer vanaf donderdag 16 maart tot in ieder geval 24 maart opschorten.
Dat betekent dat (in ieder geval) de geplande stakingsdagen van maandag 20, woensdag 22 en vrijdag 24 maart komen te vervallen. Of er daarna weer gestaakt zal worden, is nog niet bekend.


Vakbonden FNV en CNV hebben weer landelijke acties gepland in het streekvervoer. De eerstvolgende op dinsdag 14 en woensdag 15 maart.  Ook in de weken daarna zijn er nog stakingen aangekondigd. We betreuren het dat onze reizigers steeds de dupe zijn van deze acties. 


Wat zijn de gevolgen van deze staking? 

Op de stakingsdagen rijdt een deel van de bussen wel, maar het zijn er minder dan normaal. Hou rekening met uitvallende ritten en vertraging. Hoeveel ritten wel of niet rijden, weten we pas op de dagen zelf. Hou er rekening mee dat bussen uit kunnen vallen, of niet op tijd rijden. 

Aangekondigde stakingen maart en april

De vakbonden hebben een 'adempauze' van een week (16-24 maart) aangekondigd, waarin er niet wordt gestaakt. Vakbonden en werkgevers gaan met elkaar in overleg. Of er daarna weer nieuwe stakingen zullen volgen, is nog niet bekend.

Actuele reisinformatie

We proberen je op de stakingsdagen zo goed mogelijk te informeren over welke ritten wel of niet rijden. Actuele reisinformatie vind je op de digitale borden bij de haltes en in de reisplanners (zoals 9292).  Als er op stakingsdag bijzonderheden optreden, melden wij het meteen hier.

Op eerdere stakingsdagen reed gemiddeld (landelijk) 40-50% van onze bussen wél. Het percentage verschilt per regio en ook per moment van de dag.  

Goed om te weten: 

  • De Buurtbussen en de Hoppers rijden normaal..
  • Het gaat om een staking in het STREEKvervoer. Het stadsvervoer (zoals GVB, HTM en RET) en treinvervoer (zoals NS) vallen buiten deze staking.