Speciale bus voor Wereld Kanker Dag

'Patient Journey' door Waterland

Op 4 februari heeft EBS een bijdrage geleverd aan een hele bijzondere busreis. In het kader van Wereld Kanker Dag maakte één van onze bussen, met kankerpatiënten en ervaringsdeskundigen aan boord, een 'patient journey' door Waterland en de Zaanstreek. 


Tijdens de reis kwam de bus langs allerlei locaties die patiënten bezoeken.  De busreis werd georganiseerd met medewerking van EBS door Stichting Huis aan het Water. Pojectleider Michel Daenen: "Dit is de reis van de patiënt en bedoeld om aan te geven dat wanneer iemand ziek wordt door kanker, er heel veel organisaties zijn in de regio die allemaal moeten helpen. Alleen als we goed samenwerken kunnen we dat realiseren."
Bij elke stop werd een symbolisch puzzelstukje in ontvangst genomen waarmee het belang van die samenwerking werd aangegeven. 

Over Wereld Kanker Dag

In Nederland spannen vele organisaties zich in om kanker te voorkomen, tijdig op te sporen, te behandelen en mensen met kanker en hun naasten psychosociale ondersteuning te bieden. Elk jaar rond Wereld Kanker Dag brengen zij hun gezamenlijke aanbod aan zorg en ondersteuning onder de aandacht. Dit jaar is het thema: regionale samenwerking. 

 

(Bron: Noord-Hollands DB)