Regenboogbus EBS in Waterland

Regenboogkleuren voor regionale vervoerders

In en om Amsterdam rijden vanaf 29 juli drie regenboogbussen en een regenboogtram. Een initiatief van EBS, GVB en Connexxion in samenwerking met de Vervoerregio Amsterdam.
 

Het is voor het eerst dat alle vervoerders binnen Vervoerregio Amsterdam met een voertuig rondrijden in regenboogkleuren, het symbool van Pride. Op alle voertuigen staat ook het woord ‘welkom’ in allerlei verschillende talen. De Vervoerregio, gemeente Amsterdam en de vervoerders willen zo duidelijk maken dat iedereen welkom is in het openbaar vervoer en veilig moet kunnen reizen.

De regenboog is een prachtig en krachtig symbool om aan te geven dat iedereen gelijkwaardig is en recht heeft op gelijke behandeling. Amsterdam en de Pride nemen al jaren het voortouw om dit uit te dragen. De openbaarvervoerbedrijven zijn er voor iedereen en willen dat ook laten zien op bussen en trams.
GVB levert een tram, Connexxion twee bussen (voor de concessies Amstelland-Meerlanden en Zaanstreek) en EBS een bus voor de concessie Waterland. De Vervoerregio Amsterdam, opdrachtgever voor het openbaar vervoer, maakt dit mede mogelijk.  

Road parade

De regenboogvoertuigen zijn op 29 juli feestelijk in gebruik genomen. De tram en de bussen hielden een 'road parade', in optocht naar de Dam. Egbert de Vries, voorzitter van de Vervoerregio, gaf het startsein voor de ingebruikname van de voertuigen. Patty Pam Pam en Charité la Bustier zorgden voor een gastvrije ontvangst van genodigden en waren conducteur in de tram.

De voertuigen blijven een jaar lang, tot na Pride 2022, in regenboogkleuren rondrijden.