EBS van start in de regio Voorne-Putten en Rozenburg

Na een soepele start op zondag, was de eerste ochtendspits op maandag de lakmoesproef. En de conclusie mag voorzichtig getrokken worden: Reizigers zijn blij met de komst van EBS naar Voorne-Putten en Rozenburg.

“Chauffeurs die hun duim opsteken tijdens de drukke maandagochtendspits, dat is een goede graadmeter,” zei Aldert Fens, COO van EBS en verantwoordelijk voor de implementatie in de regio Voorne-Putten en Rozenburg, van tevoren. En inderdaad leiden de positieve reacties van reizigers vandaag tot positieve chauffeurs. Natuurlijk dragen ook de mooie en comfortabele nieuwe bussen daaraan bij.

EBS rijdt sinds zondag met ongeveer vijftig bussen, waarvan de helft in de R-net-huisstijl. De reiziger krijgt meer comfort, meer reismogelijkheden per uur en betere aansluiting op de metro in Spijkenisse, ook op de laatste metro. Met elektrische TukTuk’s in Spijkenisse, en deelfietsen bij bushaltes en knooppunten, biedt EBS eigentijds en duurzaam vervoer van deur tot deur.

Na de ochtendspits was er een feestelijk startmoment op de vestiging van EBS in Spijkenisse. Samen met reizigers, chauffeurs, leveranciers, gemeenten, opdrachtgever Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) en andere partners vierde EBS de start van deze nieuwe concessie. In feestelijk aangeklede werkplaats, tot zaterdag nog van Connexxion, sprak Igor Bal, wethouder van de gemeente Nissewaard, over de ambitie die hij, collega-wethouders in de regio en MRDH hebben om het vervoer in de komend tien jaar samen met EBS verder te ontwikkelen. Izhak Zitelny, bestuurslid van EBS’ moedermaatschappij Egged, sprak zijn waardering uit voor de mensen van EBS die de afgelopen periode hard gewerkt hebben om deze soepel start mogelijk te maken. Hij dankte ook MRDH voor het vertrouwen en de goede samenwerking. Namens de net van EBS overgenomen medewerkers stond chauffeur Jaap Splunter stil bij de geschiedenis van het openbaar vervoer op Voorne-Putten en sprak hij lovende woorden over de verbeteringen die hij en zijn collega’s in deze nieuwe concessie de reiziger te bieden hebben. Wim Kurver, CEO van EBS, benadrukte in zijn speech dat EBS succesvol is door samen te werken. Met grotere en kleinere partners samen kun je echt het verschil maken. “EBS heeft de ambitie om de beste vervoerder van Nederland te worden met de hoogste klantwaardering in Waterland gerealiseerd en we doen er alles aan om dat in Voorne-Putten en Rozenburg te evenaren”, aldus Kurver.

Om nader kennis te maken met het nieuwe vervoeraanbod biedt EBS aan alle inwoners van Voorne-Putten en Rozenburg een gratis dagkaart aan. Met deze kaart, die via www.ebs-ov.nl te bestellen is, kunnen twee personen tussen 15 en 31 december een dag reizen met alle EBS-bussen in de regio.