Nieuwe OV-tarieven in Voorne-Putten en Rozenburg

Vanaf 1 januari 2022

Vanaf 1 januari 2022 veranderen de tarieven voor het OV in Voorne-Putten en Rozenburg. De prijzen stijgen gemiddeld met 2,12 %. Reizen met kinderen wordt juist goedkoper.

 

Reizen op saldo met OV-chipkaart

Het tarief voor reizen op saldo in de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag gaat per 1 januari omhoog. De prijs voor reizen op saldo met de OV-chipkaart bestaat uit een basis- + kilometertarief. 

  • Het basistarief wordt € 1,01. Dit bedrag betaal je aan het begin van je reis met bus, tram en metro en is in heel Nederland gelijk.
  • Het kilometertarief voor EBS in Voorne-Putten en Rozenburg wordt € 0,155. Het kilometertarief betaal je voor elke gereisde kilometer op saldo. 
  • Reis je met een persoonlijke OV-chipkaart en heb je leeftijdskorting (4-11 jaar en 65+)? Dan geldt er op de hele ritprijs een korting van ongeveer 34%.

Abonnementen en kortingsproducten

De abonnementen en kortingsproducten worden iets duurder op 1 januari 2022.

  • Regio Abonnement (Randstad Zuid): prijsstijging gemiddeld 2,12%
  • Altijd Korting abonnement: prijsstijging 2,12%.
  • Netabonnement: prijsstijging gemiddeld 2,12%

Kinderdagkaart € 1,-

De prijs van de EBS Kinderdagkaart gaat van € 3,- naar € 1,-.  Hiermee willen we reizen met kinderen nog aantrekkelijker maken. Voor gezinnen, grootouders met kleinkinderen, verjaardagsfeestjes, uitjes van scholen en kinderdagverblijven, iedereen profiteert! De bus wordt zo een betaalbaar alternatief voor de auto.
De Kinderdagkaart is te koop in de bus bij de chauffeur. Je kunt betalen met bankpas. Scholen en kinderdagverblijven kunnen Kinderdagkaarten ook bestellen via onze klantenservice. Vanaf  1 januari a.s. is de Kinderdagkaart niet meer te koop via loketten en ovshop.nl.

Dagkaarten

De prijs van de EBS dagkaart wordt verhoogd naar € 12,50. Daarmee brengen we prijs van de dagkaart in lijn met de andere tarieven. De dagkaart is te koop in de bus (betalen met bankpas). Grote groepen kunnen groepsdagkaarten bestellen via onze klantenservice. Vanaf 25 stuks geldt een korting. Ook is de EBS Dagkaart verkrijgbaar via ovshop.nl.

De prijs van het Tourist Day Ticket verandert niet.

Ritkaarten

De prijzen van alle EBS ritkaarten (verkrijgbaar bij de chauffeur) stijgen met 2,12%.

Buurtbus

In de buurtbus van EBS kun je reizen op saldo met je OV-chipkaart. Per 1 januari verhogen we deze tarieven met 2,12%.  De prijs van een losse ritkaart voor de Buurtbus verandert niet .

Spijkhopper

In de Spijkhopper kun je gebruik maken van saldo op je OV-chipkaart. Je betaalt dan een vast bedrag per rit. Per 1 januari verhogen we dit tarief niet.

Maasvlaktehopper

Op 3 januari 2022 start de vernieuwde Maasvlaktehopper, een flexibele vorm van OV voor de Maasvlakte. In de Maasvlaktehopper kun je reizen op saldo met je OV-chipkaart. Je betaalt dan een vast bedrag per rit.

Nieuwe manieren van betalen

De komende tijd zal betalen in het OV in heel Nederland drastisch veranderen. Je kunt dan reizen op bankpas en er komen nieuwe reisproducten bij. Binnenkort vind je daarover meer informatie op deze website.

Achtergrond prijsstijging

Ieder jaar op 1 januari worden de  tarieven voor bus, tram en metro in heel Nederland aangepast. Over de verhoging zijn landelijke afspraken gemaakt. Voor 2022 gaat het om een prijsstijging van 2,12%. Dit is een gemiddelde. Sommige tarieven stijgen meer terwijl andere tarieven juist minder stijgen of zelfs gelijk blijven. Ook EBS past de tarieven voor 2021 aan en neemt daarbij de landelijke afspraken als uitgangspunt.