Aanpassingen dienstregeling door Corona

Basisdienstregeling vanaf 26 maart

Update 26 maart - Door ziektemeldingen onder OV-personeel en minder reizigers door de maatregelen tegen corona, moeten wij de komende periode de dienstregeling aanpassen. Hou rekening met gewijzigde vertrektijden en minder ritten!

Vanaf donderdag 26 maart geldt de aangepaste dienstregeling in regio Voorne-Putten en Rozenburg.

De belangrijkste wijzigingen:

R-net

  • R-net-lijn 403 rijdt elk kwartier in de spits en daarbuiten elk half uur. De bus rijdt niet door naar het Haventransferium!
  • R-net-lijn 404 rijdt elk kwartier in de spits en daarbuiten drie keer per uur. 

Streeklijnen

  • Lijn 105 rijdt tussen Rozenburg en Spijkenisse elk kwartier in de spits en daarbuiten elk half uur. Tussen Rozenburg en Hellevoetsluis rijdt de bus 1 keer per uur. In Hellevoetsluis is de buslijn ingekort tot halte Winkelcentrum. 
  • Lijn 106 rijdt 1 keer per uur.
  • Lijn 102 rijdt niet. Maak gebruik van lijn 106 en/of lijn 404.
  • Lijn 205 rijdt zoals normaal. Alleen de rit die rond 18 uur vertrekt vanaf de Botlek vervalt. De tijden zijn soms met enkele minuten verschoven.  
  • Alles wat met 8-persoonsbusjes gereden wordt vervalt omdat binnen deze vorm van vervoer het houden van 1,5 m afstand te lastig is. Dat betekent dat Maasvlaktelijn 203 en belbussen 103 en 107 niet kunnen rijden. 

Stadsnet Spijkenisse

  • Lijn 84 rijdt in de spits elk kwartier. Daarbuiten rijdt lijn 84 elk half uur. 
  • Lijn 87 rijdt elk half uur. 
  • Lijn 81 en lijn 85 kunnen niet rijden met de normale 8-persoonsbussen. Hiervoor in de plaats rijden we met een grote bus. Op werkdagen tussen 7 en 10 uur en tussen 14 en 18 uur.  Let op: in het weekend rijden de lijnen 81 en 85 niet

De Buurtbussen in Voorne Putten en Rozenburg
De buurtbussen rijden vanaf dinsdag 17 maart tot nader order niet.

Basisdienstregeling

Vanwege het Coronavirus rijden we nu een basisdienstregeling. De vertrektijden zijn niet compleet te vinden op de haltes. Check daarom vóór je reis de online reisplanners. 

Om tegemoet te komen aan reizigers die op tijd op hun werk moeten zijn, begint de 'basisdienstregeling' (gebaseerd op de zondagdienst) eerder dan een normale zondagdienst. Er zijn daarnaast extra ritten in de spits. Daarmee houden we ook rekening met de richtlijnen die vereisen dat we in het openbaar vervoer ook een onderlinge afstand tussen reizigers onderling moeten handhaven. 

Handhaving onderlinge afstand
Door de richtlijnen die de overheid heeft uitgevaardigd, is het aantal reizigers in het openbaar vervoer de afgelopen tijd sterk gedaald. De noodzaak om ook in het openbaar vervoer een onderlinge afstand van 1,5 meter te handhaven, heeft bovendien consequenties voor het aantal reizigers dat wij per rit kunnen vervoeren. In overleg met andere vervoerders treffen wij daarvoor maatregelen.

Een ongewenst bij-effect van de maatregelen is dat wij merken dat veel reizigers verzuimen om in- en uit te checken in de bus en op die manier zwartreizen. Hierdoor missen wij inkomsten, boven op de inkomstenderving door de daling van het aantal reizigers.
EBS doet dan ook, samen met de andere openbaarvervoerbedrijven, een dringend beroep op de reizigers: Betaal voor je reis!

 

Plan je reis in de reisplanner.