Nieuwe OV-tarieven per 1 januari 2019

Vanaf 1 januari 2019 stijgen de OV tarieven in de regio Rotterdam Den Haag met 5,75%.

Hiermee wordt de landelijk vastgestelde prijsstijging gevolgd. De prijsstijging heeft voornamelijk te maken met de verhoging van de BTW van 6% naar 9%. De prijsstijging geldt ook voor de tarieven van EBS in de regio Voorne-Putten en Rozenburg.

Reizen op saldo

Het tarief voor reizen op saldo in de regio Rotterdam (bus, tram en metro van RET en EBS) stijgt per 1 januari volgens de landelijk vastgestelde prijsstijging.

  • Reizigers die op saldo met de OV-chipkaart reizen betalen in de regio Rotterdam per 1 januari 14,7 eurocent per kilometer (was 13,9 eurocent). Dit geldt voor bussen van EBS in de regio Voorne-Putten en Rozenburg en voor bussen, trams en metro’s van RET in de regio Rotterdam.
  • Het totale tarief voor reizen met de OV-chipkaart bestaat naast een kilometertarief ook uit een basistarief. Dit basistarief betaalt iedere reiziger aan het begin van zijn reis met bus, tram en metro en is in heel Nederland gelijk. Het basistarief wordt per 1 januari  € 0,96 (was € 0,90).
  • Wanneer u reist op een persoonlijke OV-chipkaart en u heeft recht op leeftijdskorting (4-11 jaar en 65+) dan geldt er op de hele ritprijs een korting van ongeveer 34%.
  • Bovenstaande prijsstijging geldt ook voor reizen via de mobiele app Tranzer.

Meer informatie over reizen op saldo: klik hier

Abonnementen en kortingsproducten

Ook voor de prijs van de abonnementen en kortingsproducten geldt dat de landelijk vastgestelde prijsstijging wordt gevolgd. De prijzen van het Regioabonnement (Randstad Zuid), Altijd Korting abonnement en Netabonnement stijgen per 1 januari met gemiddeld 5,75%.

Meer informatie over abonnementen en kortingsproducten: klik hier

Dag- en ritkaarten

De prijs van alle EBS ritkaarten stijgt per 1 januari volgens de landelijk vastgestelde prijsstijging.

  • Een Ritkaart Stad (Spijkenisse of Hellevoetsluis) kost voortaan € 3,44 (was € 3,25).
  • Een Ritkaart Streek kost voortaan € 5,55 (was € 5,25).
  • Een Ritkaart voor de Buurtbus kost voortaan € 1,43 (was € 1,35)

De prijs van de nieuwe Kinderdagkaart van EBS blijft ongewijzigd € 3,00

De prijs van de Tourist Day Ticket gaat omhoog van € 13,50 naar € 14,50

Meer informatie over dag- en ritkaarten: klik hier

AOW-gerechtigden Rozenburg

AOW-gerechtigde inwoners van Rozenburg (gemeente Rotterdam) houden recht op vrij reizen in de bussen van EBS in de regio Voorne-Putten en Rozenburg.

  • Het Connexxion abonnement is per 1 januari niet meer geldig.
  • Om ook in 2019 gratis te reizen met de bussen van EBS heeft u een speciaal EBS-product op uw OV-chipkaart nodig. U ontvangt een brief van de Gemeente Rotterdam waarin wordt uitgelegd hoe u dit product op uw persoonlijke OV-chipkaart kunt laden.

Meer informatie voor AOW-gerechtigden uit Rozenburg: klik hier