Vervoerplan

EBS verzorgt de komende tien jaar het openbaar vervoer in de regio Voorne-Putten/Rozenburg. Op zondag 9 december 2018 start de nieuwe dienstregeling. We zetten in het vervoerplan 2019  de wijzigingen in routes, frequenties en bedieningstijden van de buslijnen op een rijtje. Verbeteringen zijn onder andere:

 • Lijn 105 tussen Rozenburg en Spijkenisse rijdt straks als sneldienst 7 dagen per week.
 • Het stadsnet Spijkenisse wordt vernieuwd:
  - lijn 81 Elementen metro Centrum - Heemraadlaan; wordt verlengd naar Metro Akkers en Vriesland
  - lijn 84 Metro Centrum - Maaswijk gaat vaker rijden (op werkdagen iedere 10 minuten)
  - lijn 85 is een nieuwe lijn Metro Centrum - Vogelenzang - Metro Akkers en gaat vaker rijden (op werkdagen iedere 15 minuten)
  - lijn 87 vervangt de huidige lijn 105 en gaat rijden tussen Halfweg 2 - Metro Centrum - Hekelingen

Ons vervoerplan is gericht op snelheid, gemak en duidelijkheid voor reizigers. Het resultaat is een overzichtelijk lijnennet van R-netlijnen, verbindende streeklijnen en stadslijnen, waarmee reizen makkelijker wordt.
De focus van het nieuwe lijnennet ligt op de R-net-lijnen tussen Spijkenisse, Hellevoetsluis en Brielle. R-net staat voor betrouwbaar, frequent en comfortabel vervoer in de Randstad. Je herkent de bussen van R-net aan de rood-grijze kleuren en het R-net logo. Overstappen gaat makkelijk en snel op knooppunten waar R-net samenkomt met andere vormen van openbaar vervoer.
Het R-net functioneert straks echt als verlengstuk van de metro. 70% van de reizigers in het regionale net reist straks met R-net en profiteert hiervan.

We verruimen de bedieningstijden, verhogen frequenties, bieden kortere en snellere routes aan en maken overstappen op de metro naadloos. Het levert de reiziger meer en vooral ook betere reismogelijkheden op:

 • hogere frequenties, op werkdagen overdag iedere 5 tot 10 minuten een bus;
 • ook in de vakantie tenminste iedere 10 minuten een bus. De zomervakantiedienstregeling duurt 6 in plaats van 7 weken;
 • kortere reistijden door snellere routes en naadloze overstappen;
 • ruimere bedieningstijden, met name in de late uren: we rijden een uur langer door, tot aankomst van de laatste metro uit Rotterdam;
 • uitlopers van het R-net naar Oostvoorne, Rockanje en Transferium Maasvlakte met iedere 30 minuten een bus.

Klik hier voor het volledige vervoerplan

Klik hier voor de lijnennetkaart