Het OV is OK!

Waar je ook naartoe gaat, het kan met het OV

Of je nu de bus pakt naar het strand, met de metro naar de bioscoop gaat, of met de trein naar je familie: het licht staat op groen voor het openbaar vervoer. 

 

OV is OK - fijn op reis

Deze zomer kun je eropuit met het OV. Ga bijvoorbeeld lekker een duik nemen in Duinrell. Of maak een trip naar hartje Delft of Den Haag. Er is van alles te zien. Je bent ook zó met de bus of de metro op het strand in Scheveningen, of op een terrasje. Probeer het zelf en plan je reis!

OV is OK - verantwoord op reis

Het OV is OK. Wat betekent dat en hoe zorgen wij dat jij verantwoord bij ons kunt reizen? Lees hieronder meer over de maatregelen die wij nemen en de maatregelen die jij als reiziger zelf neemt. Wil je meer weten over de nationale campagne? Kijk op de website ov is ok!

Mondkapje op?

In de bus, bij haltes en op perrons draag je een mondkapje. Dat is verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder. Ook na 26 juni en ook als je (volledig) gevaccineerd bent!
Reis alleen als je klachtenvrij bent. Check hier de richtlijnen en reisadviezen van het RIVM en de Rijksoverheid.

Mag ik wel naast iemand gaan zitten of staan?

In de bus hoef je geen 1,5 meter afstand te houden, omdat dat niet altijd kan. Daarom is een mondkapje verplicht. Dat betekent dat alle beschikbare zit- en staanplaatsen gebruikt mogen worden. Je mag dus gewoon naast iemand gaan zitten, ook naast een vreemde.

Wanneer kan ik het beste reizen?

Het is prettiger reizen als de bus niet (te) vol is. Wil je rustig reizen? Plan dan je reis voor of na de spitsuren.

Mag ik eten of drinken in de bus?

Je mag normaal gesproken niet eten of drinken in de bus en dat is nog steeds zo. Op tropische dagen, als het heel warm is, mag je wel drinken (geen alcohol). Drink dan af en toe een beetje en zet tussendoor je mondkapje weer op!

Is het verantwoord om met het OV te reizen?

Wij nemen allerlei stappen zodat jij je prettig en veilig voelt als je met ons reist. Zo maken onze schoonmaakploegen elke dag de bussen schoon. Op busstations en knooppunten zorgen zij ervoor dat de meest gebruikte punten in de bussen (zoals stangen) steeds worden ontsmet. 
Onze bussen hebben een cabinescherm bij de chauffeur. Je kunt gewoon voor instappen en inchecken, of een kaartje kopen. Het scherm zorgt voor extra bescherming van jou en de buschauffeur. De buschauffeur hoeft daarom achter het stuur ook geen mondkapje te dragen.

OV is OK - beste keus voor jou

Misschien werk je nu meer thuis en reis je minder vaak met het OV. Is een abonnement voor jou dan nog de beste optie? Je kunt op saldo reizen met je OV-chipkaart. Of misschien is Altijd Korting iets voor jou. We helpen je graag bij je keuze.

Heb je een (jaar-)abonnement, of wil je die misschien kopen? 
Je jaarabonnement kun je altijd tussentijds stopzetten. Je hoeft hiervoor geen reden op te geven. Hiervoor geldt een eerlijke compensatieregeling. Je krijgt de aanschafprijs terug voor de periode dat het abonnement nog geldig is. Dankzij deze regeling betaal je per maand de prijs van een vergelijkbaar maandabonnement. Het is wel belangrijk dat je de opzegging tijdig, en correct doorgeeft.

Een maandabonnement kun je tot 2 dagen na de ingangsdatum stopzetten. Als je nog niet met het abonnement gereisd hebt, krijg je het volledige aankoopbedrag terug!