• A
  • A
  • A

Corona

Voor heel Nederland gelden nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Met ingang van 16 maart is daar de extra maatregel aan toegevoegd om de scholen te sluiten. Het OV is aangemerkt als cruciale beroepsgroep. We voelen de verantwoordelijkheid om reizigers die ook in cruciale beroepsgroepen werken naar hun bestemmingen te blijven brengen.

Aangepaste dienstregeling vanaf 19 maart

Door het stijgend aantal ziektemeldingen onder OV-personeel in combinatie met het drastisch verminderd aantal reizigers, zullen de dienstregelingen van de meeste OV-bedrijven de komende periode aangepast worden. Ook EBS past de dienstregeling aan.

Vanaf donderdag 19 maart geldt de aangepaste dienstregeling in alle regio’s waar EBS actief is:

De aangepaste dienstregeling komt overeen met de dienstregeling in de schoolvakanties. Hou vanaf donderdag rekening met gewijzigde vertrektijden en lagere frequenties!

In de bus: niet voor instappen

We vragen iedereen om tot nader order niet meer voor in de bus te stappen. Stap in bij de volgende deur en check daar in. Dat vermindert het aantal contactmomenten tussen chauffeur en passagiers. 

Schoonmaak

Speciale extra schoonmaakactiviteiten zijn in verband met verspreidingsrisico niet nodig. In het openbaar vervoer wordt tijdens de reguliere schoonmaak wel extra aandacht besteed aan de contactpunten zoals deurklinken en hoofdsteunen. In treinen waar een toilet aanwezig is, wordt zeep en papieren handdoekjes extra aangevuld. Daarnaast is er bijvoorbeeld extra aandacht voor het legen van prullenbakken.

Grote daling reizigers in het openbaar vervoer

Omdat de regering opgeroepen heeft om thuis te werken en veel onderwijsinstellingen gesloten zijn, was het de afgelopen dagen extreem rustig in het openbaar vervoer. De afgelopen dagen is het totaal aantal reizigers in Nederland gemiddeld met meer dan 50% afgenomen. Tijdens de ochtendspits van 16 maart daalde het aantal reizigers zelfs met zo’n 85%. Daarom moeten de meeste OV-bedrijven, waaronder EBS, de dienstregeling nu aanpassen.

De OV-sector wordt door de overheid en het RIVM op de hoogte gehouden van de situatie rondom het coronavirus. De OV-bedrijven trekken hier samen met de branchevereniging OV-NL in op. Als het gaat om maatregelen, volgen wij de lijn van de overheid en het RIVM. Zij zijn immers de experts en leidend op dit punt.
De opdrachtgevende overheden van het stad- en streekvervoer ondersteunen deze werkwijze van de vervoerbedrijven.

We vragen begrip voor de maatregelen die we nemen en doen een beroep op de medewerking van onze reizigers.

 

 

Lees meer op de website van OV-nl