Bron: Regio Purmerend.

Extra korting op reizen met EBS voor AOW’ers met een laag inkomen

Oudere minima goedkoper met de bus in Waterland.

Vanaf 1 maart kunnen gepensioneerde Purmerenders met een laag inkomen met 40% extra korting reizen in de regio Waterland in bussen van busvervoerder EBS. Met deze nieuwe M€€rDoenregeling wordt een onderdeel van het coalitieakkoord van de gemeente Purmerend verwezenlijkt; openbaar vervoer voor oudere minima met AOW financieel toegankelijker maken. Hiermee wil het college deelname aan activiteiten in de regio stimuleren, waardoor een bijdrage wordt geleverd aan het tegengaan van sociaal isolement en eenzaamheid onder ouderen.

Voor deze proef is het Waterland Dalvoordeel jaarabonnement ontwikkeld door EBS. Deelnemers ontvangen 40% korting op reizen buiten de spits in alle bussen van EBS in de regio Waterland. Deze korting komt bovenop de landelijke seniorenkorting van 34%, waarmee de totale korting op 60% uitkomt. De kaarthouder betaalt voor iedere reis van € 10,00 dus nog maar € 4,00 zelf. Verder krijgt iedere deelnemer bij aanvang eenmalig € 30,00 startsaldo.

Deelnemers die nog niet in het bezit zijn van een persoonlijke OV-chipkaart, kunnen deze kosteloos aanvragen. Zij krijgen hiervoor van de Gemeente Purmerend een speciaal voor deze pilot ontworpen aanvraagformulier, waarmee een persoonlijke OV-chipkaart kan worden aangevraagd bij Translink.

De doelgroep voor deze regeling zijn ouderen die de AOW gerechtigde leeftijd hebben bereikt met een inkomen van maximaal 120% van het sociaal minimum. De voorwaarden van deze regeling sluiten aan op de inkomens- en vermogensgrens van de huidige M€€rDoenregeling van de Gemeente Purmerend. Via Werk en Inkomen is deze regeling aan te vragen.