Het is druk in en rondom Amsterdam en het wordt steeds drukker. Meer toeristen, meer forenzen, meer inwoners en meer reizigers. Deze drukte vraagt om betere en snellere verbindingen. Met de komst van de Noord/Zuid metrolijn 52 komt er een nieuwe en snelle verbinding tussen Amsterdam Noord en Zuid. Het merendeel van onze bussen sluit vanaf 22 juli frequent aan op de Noord/Zuidlijn door te eindigen (en starten) op station Amsterdam Noord. De nieuwe dienstregeling is al enige tijd op deze site te vinden en er loopt een brede communicatiecampagne om iedereen tijdig te informeren.

Veranderingen Waterlandse bussen

Onze R-net bussen zorgen straks voor rechtstreekse, snelle en frequente verbindingen van wijken en kernen naar station Amsterdam Noord, vanwaar je verder reist naar je bestemming. Het gaat om Volendam (312), Marken en Monnickendam (315) en Landsmeer (319) en om de Purmerendse wijken Weidevenne (308), Purmer Noord en Purmer Zuid (304 en 307), Overwhere en Centrum (301).

Er blijven ook bussen met R-net kwaliteit naar Amsterdam CS rijden. Voor reizigers met bestemming CS is er een rechtstreekse verbinding vanuit Hoorn en Edam (314), Volendam (316), De Rijp, Middenbeemster, Purmerend Centrum (305, nieuw!), Overwhere en Wheermolen (306).

De lijnen 105, 109 en 111 worden door de vele R-netlijnen naar Noord overbodig en komen vanaf 22 juli te vervallen. Binnen Purmerend neemt lijn 125 de route van lijn 105 over. In Amsterdam Noord rijden enkele ritten van lijn 301 door naar de pont, zoals u van lijn 105 gewend bent. De lijnen 110 en 125 rijden ook niet meer naar Amsterdam Noord. Lijn 110 blijft rijden tussen Purmerend en Volendam. Lijn 125 krijgt station Sloterdijk als eindbestemming.

Zie onze Noord/Zuidlijn pagina voor meer informatie over de wijzigingen en details van de nieuwe dienstregeling.